zondag 11 augustus 2013

Renovatie complex: wat gaat er gebeuren?

De laatste twee weken heeft u op onze website al kunnen lezen over kap- en zaagwerkzaamheden en over ramen en kozijnen die vernieuwd zijn. Deze werkzaamheden maken deel uit van een groot renovatieplan voor ons complex. De renovatiewerkzaamheden kunnen grofweg in drie categorieën worden opgesplitst: vernieuwing en uitbreiding van het terras, een nieuwe entree voor ons complex en vernieuwing van de ramen en kozijnen. Deze flinke renovatie wordt mogelijk gemaakt door meerdere bedrijven die hun uren en materialen (bijna) volledig kosteloos aanbieden.

1.       Vernieuwd en uitgebreid terras
Het huidige MVV-terras staat de komende weken een volledige vernieuwing te wachten. Allereerst wordt het terras aan de zijkant zo’n 2 tot 2,5 meter verbreed richting de speeltuin. Ook aan de voorzijde wordt het terras vergroot; er komt richting veld 1 circa 1,30 meter bij. Het volledige terras, dat straks in totaal uit zo’n 150-160 vierkante meter bestaat, komt daarnaast 30 tot 40 centimeter hoger te liggen. Hierdoor kunnen toeschouwers de wedstrijden op veld 1 ook vanaf een groot gedeelte van het terras goed  volgen. Hoveniersbedrijf De Groot zal deze werkzaamheden voor het terras kosteloos uitvoeren. Ook bekostigt De Groot nieuw groen voor op het nieuwe terras.

Het hekwerk dat aan de kant van veld 1 staat, zal vanwege het opschuiven van het terras 1,30 meter verplaatst worden. Daarnaast wordt het hek verlaagd én voorzien van een plateautje waarop glazen kunnen staan. Deze werkzaamheden worden - ook kosteloos - uitgevoerd door Mosterd Sierhekwerk.

Het terras wordt verder uitgerust met nieuwe tegels, die de Aannemerscombinatie Midden Delfland (bestaand uit Van Dijk Maasland, Kroes Aannemingsbedrijf en Verboon Maasland) bekostigt. Deze aannemerscombinatie financiert ook het extra zand dat nodig is voor de renovatiewerkzaamheden.

Het nieuwe terras wordt straks uitgerust met fraai, nieuw meubilair. Dit wordt kosteloos aangeboden door Persoon Outdoor Living, waar voormalig selectiespeler Arthur Davidse de eigenaar van is.

2.       Nieuwe entree
Ook de entree van ons complex komt er volledig anders uit te zien. Het huidige hek bij de ingang wordt – wederom kosteloos – vervangen door Mosterd Sierhekwerk. Het entreehok bij het hek gaat verdwijnen, net als de twee groene (opslag)containers die rechts naast het entreehek staan. Twee nieuwe opslagunits komen hiervoor in de plaats. Deze units spelen met openslaande deuren onder andere in op de wensen voor goede opslagmogelijkheden voor de jeugdkampmaterialen. In één van de twee containers wordt tevens het nieuwe entreehokje geïntegreerd. Over de exacte details en financiering voor de entree volgt de komende weken duidelijkheid. Bouwbedrijf Meijer Bouwservice Haaglanden B.V. van Patrick Hartensveld, G.A. Doorzo (Transport, containerservice, slopen, verhuizen en puinrecycling) van Melvin Zuiderwijk en TEBA Bouw B.V. van Dennis van den Berg en Ed Bronsgeest hebben in ieder geval aangegeven een aanzienlijk deel voor hun rekening te willen nemen.

Het huidige, brede entreepad (dat naast de bestuurskamer en het huidige terras ligt) wordt verplaatst. Dit pad komt dichter tegen de speeltuin aan te liggen, op de plaats waar de pas gekapte bomen eerst stonden. Ook deze werkzaamheden worden met gesloten beurs verzorgd door Hoveniersbedrijf De Groot.  

3.       Vernieuwing ramen en kozijnen
Eind juli vernieuwde Peet van Leeuwen namens Glasdesign / Schilder- en glasbedrijf Van Eijmeren al met een aantal handige clubmannen alle kozijnen en ramen van onze kantine. Naast dat hun werkzaamheden ervoor zorgen dat onze kantine er fraaier uit komt te zien, is het nieuwe (veiligsheids)glas gunstig voor het energieverbruik van de club. Meer over deze werkzaamheden communiceerden we eerder in dit bericht. Oud eerste elftal-speler Paul Louter en Schildersbedrijf Adwin van der Burgh zijn inmiddels aan de slag met het schilderwerk. Zowel Glasdesign, Adwin van der Burgh als Paul Louter nemen de kosten voor de materialen en uren voor hun eigen rekening.

Vervolg..
Tot de derde week van augustus worden alle voorbereidende maatregelen getroffen om vervolgens de aanleg van het nieuwe terras te kunnen starten. Het streven is om zoveel mogelijk van de renovatie te realiseren vóór de eerste thuiswedstrijd van de competitie op 14 september. De komende weken is er een reële kans dat er nog extra handen benodigd zijn om alle werkzaamheden te verrichten. Als dit concreet is, zullen we via onze website en social media oproepen doen. Wil je nu alvast jezelf beschikbaar stellen? Stuur dan een e-mail naar Bob van der Gaag.

MVV ’27 kan niet genoeg benadrukken hoe enorm blij we zijn met de bedrijven die deze renovatie mogelijk maken. Ook is onze dank groot aan onze sponsorcommissie en de andere vrijwilligers die hier belangrijk werk voor verzetten.

De bouwtekening voor de renovatie is hier te bekijken. Deze tekening is 90% definitief.
Klik op de tekening voor een vergroting.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten