zaterdag 24 augustus 2013

Eerste overwinning dit seizoen voor MVV ’27 1

Vandaag was het dan eindelijk zover. De eerste overwinning in het seizoen 2013-2014 is een feit. Na drie verliespartijen en een gelijkspel nu eindelijk de eerste overwinning. Dit in een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Honselersdijk. In eerste instantie stond er een oefenwedstrijd gepland tegen Gouda. Door een aantal omstandigheden was Gouda niet in staat om een representatief elftal op de been te krijgen voor een oefenwedstrijd deze zaterdag. En was genoodzaakt om af te bellen. Door onze wedstrijdsecretaris, Leo van den Berg werd al weer snel een nieuwe tegenstander gevonden en dit was Honselersdijk. Dit zou een interessant duel kunnen worden. Dit gezien het feit dat er mogelijk nog wat revanche gevoelens zouden leven bij Honselersdijk omdat MVV afgelopen seizoen voor de neus van Honselersdijk er met de titel in de derde klasse er vandoor ging.

Met de vaste supportersschare van MVV ’27 werd er om 14.30 uur afgetrapt op het sportcomplex “De Strijphorst”in Honselersdijk. De wedstrijd stond onder leiding van de scheidsrechter Stanley van Lith. Onze trainer Martin van der Meer begon met de volgende 11 spelers: Teko Samuel, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Joost Spruijt, Dion Dickhoff, Hakan Copur, Erik van Geest, Coen Hordijk, Leon van Kersbergen en Roberto van der Pol.

MVV begon goed en fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de derde minuut al tot een mooi doelpunt van Erik van Geest. Na een schot van Leon van Kersbergen kon de keeper van Honselersdijk de bal niet onder controle krijgen. Erik schoot in de rebound fraai in. Daarna ging het aardig gelijk op. Er werd door beide partijen getracht echt te voetballen en te strijden voor iedere bal. In de 15e minuut kwam MVV goed weg. In een duel om de bal haalde Roel binnen het strafschopgebied een man onderuit. De scheidsrechter liet doorspelen maar menigeen was er van overtuigd dat hij ook had kunnen fluiten voor een pingel. In de loop van de eerste helft werd er door beide partijen toch wat meer balverlies geleden en werden de passes onzuiverder. Er waren geen uitgespeelde kansen over en weer. In de 35e minuut moest onze keeper Teko gestrekt. Hij wist door uitstekend keeperswerk de bal uit het doel te houden na een goedlopende aanval van Honselersdijk. Net voor de rust kwam MVV op een 2-0 voorsprong. Dit was een fraai doelpunt van Coen Hordijk. Die, in mijn ogen op een verassende plek als links buiten speelde. Op aangeven van Leon en daarna een fraaie pass van Roberto op Coen werd de keeper uitgespeeld en kon Coen fraai afmaken. Coen werd bij zijn actie lelijk van achteren getackeld door een speler van Honselersdijk. Deze actie werd door de scheidsrechter terecht met rood beloond. Honselersdijk moest dus de rest van de eerste helft door met 10 man.

Gedurende de tweede helft heeft MVV een aantal wisselspelers gebruikt. Zo kwamen Milano van Naarden, Adam van Buuren, Stanley Klop, Roberto van Mierlo, Fabian Vermeer en Luigi Botea ook aan speelminuten toe. Honselersdijk begon de tweede helft gewoon weer met 11 man in het veld. Het gaf een zelfde beeld als in de eerste helft.

Rond de 55e minuut moest Erik van Geest helaas met een blessure het veld verlaten. Honselersdijk kwam in de 63e minuut nog op 2-1. Aan dit doelpunt zat een buitenspel luchtje. Door Ronald van der End werd gevlagd voor buitenspel. De scheidsrechter had een andere mening en liet doorspelen. Door de nummer 9 van Honselersdijk werd deze kans fraai afgemaakt. Door MVV werd de draad weer opgepakt. Rond de 70e minuut ging Milano alleen op de keeper af na een mooie steekpass binnendoor. Door een fraaie schijnbeweging stuurde hij de keeper de verkeerde kant op en kon het mooi afmaken en werd het 3-1 voor MVV ’27. Dit was tevens de eindstand.

Ik heb in deze wedstrijd meer spel en meer voetbal gezien dan in de wedstrijd van afgelopen dinsdag bij RKDEO. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. De supporters van Honselersdijk waren wat somberder. Er was er één die zij; “Als dit het niveau is voor komend seizoen houd ik mijn hart vast en ga ik op zaterdag liever bij ’s-Gravenzande kijken!?”.