woensdag 28 augustus 2013

MVV’27 en SEP delen de punten

In de tweede bekerwedstrijd moest MVV’27 het opnemen tegen de zondag 3e klasser SEP uit Delft. SEP (Sport En Plezier) is voor MVV een onbekende tegenstander.
Op een mooi groen en glad veld, waar de lijnen weer strak op staan en  in een heerlijk avondzonnetje, was er behoorlijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen.
Martin Vermeer bracht de volgende 11 spelers in het veld: Teko Salome,  Stanley Klop, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Joost Spruijt, Roberto van Mierlo, Fabian Vermeer, Hakan Copur, Mark Akkerman, Adam van Buuren en Milano van Naarden.

Beide partijen begonnen met lekker veel inzet aan de wedstrijd. In de 4e minuut kon een speler van SEP al alleen op onze keeper af. Maar een fraaie redding van Teko behoedde MVV voor een snelle achterstand. MVV kon daar in  de 7e minuut wat tegenover stellen. Een mooie lob van Adam kon maar net van de doellijn gehaald worden. MVV had de smaak te pakken. In de 12e minuut werd een mooi en hart schot van Roberto door de keeper net over het doel worden gewerkt. In de 19e minuut ging Fabian alleen op de keeper af. Maar helaas ging zijn lob wel over de keeper heen maar net naast het doel.
De kansen waren er dus wel echter de doelpunten nog niet. MVV was duidelijk meer aan de bal maar SEP was duidelijk op de counter aan het voetballen en deed dat erg slim. In de 24e minuut werd onze keeper na een snelle uitbraak  wel verslagen.  Nico Visser het dit keer wel goed. Hij omspeelde Teko fraai en kon daarna in een leeg doel binnen schieten. Het was tegen de verhouding in maar het doelpunt  telde wel. MVV kreeg daarna nog een aantal kansen maar er werd niet gescoord.
In de 31e minuut, na een discutabel gegeven vrije schop, wist Jeroen Hoornweg van SEP Teka te verslaan met een fraai ingeschoten vrije trap.  Ondanks de 2-0 achterstand bleef MVV met veel inzet voetballen en werd er leuk gecombineerd. Dit resulteerde ook weer in een aantal kansen.
In de 44e minuut was het dan eindelijk   raak. Uit een mooi genomen vrije trap wist Hakan de 1-2 te scoren. Direct daarna was het bijna 2-2 door een fraaie kopbal van Roel maar deze ging net naast.
MVV had het betere van het spel maar ging wel rusten met een 1-2 achterstand.

Gedurende de tweede helft kwamen Laurens van Rooijen, Lars Kloet en Coen Hordijk in het veld. MVV had weer het betere van het spel en de het balbezit had, net als in de eerste helft,  een verhouding van MVV 65% tegen SEP 35 %. MVV bleef de aanval zoeken en was op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er dus ook in de 66e minuut. Een hele mooie voorzet van Mark werd door Roel onhoudbaar ingekopt.  Dit doelpunt viel in een sterke fase van MVV. Men ging zelfs door voor de overwinning. Dit laatste lukte helaas niet.  De stand van 2-2 bleef tot de laatste minuut op het scoreboord staan. We kunnen terug zien op een leuke en sportieve wedstrijd welke onder  leiding stond van scheidsrechter F. vd Berg.

Zaterdag a.s. speelt het eerste van MVV’27 wederom thuis.  Dan wordt de 3e bekerwedstrijd gespeeld tegen PPSC, aanvang 14.30 uur.