vrijdag 2 augustus 2013

Jeugdkamp dag 6: donderdag 1 augustus 2013

Donderdag 1 augustus 2013


Na een goede nachtrust zat iedereen rond 8:00 uur al weer fris en fruitig aan de ontbijttafels. Een paar boterhammen, thee en een beschuitje waren de bodem voor een spannende dag met de finales! Normaal gesproken spelen we op vrijdag de eindrondes maar vanwege de extreme tropische weersverwachtingen voor die dag, hebben we het programma van donderdag en vrijdag omgewisseld. Het belangrijkste onderdeel van jeugdkamp werd nu dus op donderdagochtend beslist: de voetbalfinales. Ondanks de hitte en de zenuwen speelden alle teams goed voetbal en het was dan ook niet gek dat de scouts van PSV, RKC en NAC Breda op een gegeven moment langs de lijn kwamen. De laatste wedstrijd ging om de eerste plek. Na het Wilhelmus begon deze spannende wedstrijd. Er gebeurde van alles tijdens deze finale: er werd luidkeels gezongen, er was een clown die plotseling het veld oprende en door de beveiliging werd ingerekend en er was veel strijd op het veld. Uiteindelijk bleken de Zeeuwse Leeuwen de sterkste en zij ontvingen verdiend de medailles. 


Na de lunch was het tijd voor de finale van het rode draad spel. In het speelbos werden een aantal moeilijke opdrachten uitgevoerd die iets weg hadden van Expeditie Robinson. Hierna was het tijd voor taart! Anoek, Carlo en Wouter nemen dit jaar afscheid van jeugdkamp en trakteerden daarom iedereen op heerlijke taart. De temperatuur was in Loon op Zand inmiddels al behoorlijk opgelopen. En wat doe je dan als je op kamp bent? Zwembroek aan en zwemmen in ons privĂ© badje! De jongens hebben zich de rest van de middag dus vermaakt in het badje, op het voetbalveld of op de buik-glij-baan. Dit alles onder toeziend oog van onze voorzitster Rita  en haar man Martin die ons verraste met een bezoekje. Inmiddels was ook de barbecue aangestoken en dus kon iedereen aan het einde van de middag genieten van de frikadellen, hamburgers en satĂ©. Rita trakteerde iedereen hierna nog op een lekker ijsje en dat ging er uiteraard ook wel in. 


’s Avonds was het tijd voor het Levend Mastermind. Op het speelveld moesten een aantal korte spelletjes voltooid worden om een code te kraken. En omdat het allemaal nog niet genoeg was, gingen we na een korte pauze ook nog even het bos in voor het Geluidenspel. In de bossen zaten bekende Nederlandse artiesten verstopt die zich de longen uit het lijf zongen. De teams moesten op een bepaalde volgorde alle artiesten vinden. Na een heerlijke pannenkoek van onze chef pannenkoek Evelien, ging iedereen snel onder de douche en naar bed. En lang duurde het niet voordat iedereen lag te snurken. Behalve onze twee nieuwe leiders Jelle en Adam. Zij werden nog even gedropt voor een mooie nachtwandeling en kwamen pas rond half 7 terug op het kamphuis.
Dit is het laatste verslag vanuit Loon op Zand. Vrijdag zijn we de gehele dag te vinden in een openlucht zwembad (erg vervelend…..). We vertellen u graag zaterdagochtend bij terugkomst hoe dit is geweest. We verwachten rond half twaalf weer bij MVV ’27 terug te zijn. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten