maandag 1 april 2013

Westlands Kampioenschap voor F-pupillen 2013

Het was de afgelopen weken even spannend of het door zou gaan. Het Westlands Kampioenschap voor F-teams uit het Westland en omstreken. Met nachtvorst en gevoelstemperaturen van ver onder nul zou het spelen onverantwoord zijn. De weergoden waren ons goed gezind en nog altijd koude omstandigheden maar met een heerlijk zonnetje kon de 21e editie van het toernooi worden afgewerkt.
Voor de 16 verenigingen is het hét toernooi van het jaar. Alles selectieteams uit de wijde omgeving vechten om de titel: Westlands Kampioen 2013. Scouts van diverse top amateur – en profclubs meldden zich keurig bij de toernooicommissie in de hoop hét nieuwe talent voor hun club te vinden. De voorgaande jubileumeditie was gewonnen door de verse fusieclub FC’s Gravenzande. Deze keer kwamen ze er met een 13e plaats niet aan te pas. In de poulefase streden SC Monster en VELO uit poule A en Westlandia en Lyra uit poule B om een plek in de finale. Lyra stelde pas in de laatste wedstrijd de finaleplaats veilig door Maasdijk met 4-1 aan de kant te schuiven. Het 4e doelpunt bleek een plaatsje  in de finale in plaats van Westlandia.
In poule A had VELO haar eerste vijf wedstrijden al gewonnen, gevolgd door  twee gelijke spelen. Dit bleek voldoende voor een plek in de finale. De finale werd  - na opkomst met muziek  - gewonnen door de selectie uit De Lier. Na een sterke eerste periode van Velo bleek LYRA toch effectiever om te gaan met de kansen en ging als winnaar met 1-0 van het veld. Ze mogen zich de kampioenen van 2013 noemen! Onze eigen MVV’27-spelertjes eindigden op een elfde plaats.
In alle poules werd hard gewerkt om een goed resultaat neer te zetten. Nogal wat wedstrijden eindigden doelpuntloos, 13 in totaal en voor echt grote uitslagen moest je bij Monster tegen HVC’10 zijn (7-0). De inzet was als altijd buitengewoon hoog te noemen!
Als toernooicommissie kijken we terug op de geslaagde 21e editie en bedanken we als alle andere jaren onze sponsor Grondwerkbedrijf Westland. Prachtig als in deze moeilijke economische tijden bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid blijven zien en nemen!
Zonder de inzet van een aantal mensen is het organiseren van een toernooi niet mogelijk. Kantine- en keukenpersoneel, scheidsrechters, EHBO, fotograaf en degenen die hand- en spandiensten hebben verleend: bedankt!

Kijk voor de foto’s op www.mvv27.nl
Tot de volgende editie!
De einduitslag Westlands Kampioenschap 2013:
1. Lyra2. Velo
3. Monster
4. Westlandia
5. Verburch
6. KMD
7. Schipluiden
8. VDL
9. Honselersdijk
10. Den Hoorn
11. MVV ’27
12. Quintus
13. FC ’s Gravenzande
14. Naaldwijk
15. Maasdijk
16. HVC ’10

Martin de FockertHenk van der Pol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten