maandag 1 april 2013

MVV ‘27 morst dure punten bij KMD

Op het zonnige sportpark van KMD had trainer Pim van Hoorn zijn team op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen RAS.

Met Martijn Ham en Dion Dickhof in de basis begon MVV ’27 erg voortvarend en dat resulteerde in een snelle goal voor de Maaslandse equipe. Een fraaie aanval over links werd al in de tweede minuut knap door Martijn Ham afgerond en niets leek een mooie middag in de weg te staan. MVV ‘27 had nadrukkelijk veldoverwicht en wist diverse kansen en kansjes te scheppen, maar de afwerking liet nadrukkelijk te wensen over. Daartegenover wist KMD ook maar weinig gevaar te stichten en pas in de 18e minuut werd het eerste schot op de goal van Jesse Lub gelost maar de bal ging ver naast.

Pas in de slotfase van de eerste helft ging de thuisploeg iets meer druk uitoefenen, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. In de 37e minuut moest Jesse Lub voor het eerst handelend optreden en deed dat naar behoren. Het duel werd iets grimmiger en dat leverde geel op voor KMD-ers Vrolijk en Vrijmoed, terwijl aan MVV ‘27 kant Roel Nooteboom een onnodige gele kaart haalde na het wegtrappen van de bal.

Vlak voor rust leek MVV ’27 de wedstrijd op slot te gaan doen toen Lars Kloet met een strakke bal Martijn Ham aanspeelde, die vervolgens een , eigenlijk, niet te missen kans bood aan Milano Naarden, maar de aanvaller wist de bal op de lat te schieten. Een kunst op zich.

In de laatste minuut voor rust leek KMD de stand gelijk te trekken, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Wie verwacht dat MVV ‘27 het verzorgde spel uit de eerste helft na rust zou voortzetten kwam bedrogen uit. Direct na de thee werd de druk door KMD opgevoerd en al in de 47e minuut leek de thuisploeg langszij te komen, maar de bal werd net nog van de lijn gehaald . Drie minuten later ontstond er opnieuw een hachelijke situatie, maar weer kon de verdediging de bal nog net wegwerken. Van enige opbouw aan MVV ‘27 kant was geen sprake meer en het wachten was op de tegentreffer van KMD, maar die bleef wonderwel uit. Ook de wissels aan Maaslandse kant boden geen oplossing. Stanley Klop kwam voor Joost Spruit en Eric van Geest mocht in de 61e minuut Naarden vervangen. MVV ’27 liet zich steeds verder terugdringen en het wachten was op de verdiende gelijkmaker. Dat deze pas in de 96e minuut viel mag eigenlijk een wonder heten, want de koploper kreeg het loon van de angst. In de slotminuten werd de tweede hoekschop op rij de verdediging teveel en kon KMD in een mêlee van spelers de bal net achter Jesse Lub tikken.

1-1 dus en duur puntverlies, met zaterdag de topper tegen Die Haghe op het programma.