zondag 21 april 2013

MVV ’27 ontsnapt tegen SV Houtwijk

Vandaag had het team van MVV ’27-trainer Pim van der Hoorn zich verzekerd van het meespelen van Vrouwe Fortuna. Het duel tegen het stugge SV Houtwijk werd met een gelukkige 4-3 winst afgesloten door een beslissende treffer in de slotfase van de na vijf weken weer fitte Adam van Buuren. De Maaslanders moesten zeer diep gaan om de Hagenaars te verslaan en op een gelijkspel zou men niets aan te merken kunnen hebben gehad. In het uitduel bleek al dat het te laag geklasseerde SV Houtwijk een uitstekende ploeg is en in dit duel bleek dit niet anders. De Haagse aanvallers Hasan Acarer, Bianco Sieck en Chico Mulder waren een constante plaag voor de Maaslandse defensie in een wedstrijd die nooit verveelde.

Toch kwam MVV ’27 al snel op voorsprong. Hakan Copur speelde de bal hard in het strafschop, Leon van Kersbergen gaf het leer nog de juiste richting, maar de Haagse verdediger Remco Krens gaf deze als laatste een beslissend zetje (1-0).

Tien minuten later was de stand gelijk getrokken. Roel Nooteboom zette zijn sliding iets te laat in en Chico Mulder tuimelde vervolgens over zijn uitgestoken been. Bianco Sieck stuurde doelman Jesse Lub vanaf de stip de verkeerde kant op (1-1).

Weer drie minuten later kwamen de Maaslanders voor ’n tweede maal aan de leiding. Een scherp indraaiende vrije trap van Mark Akkerman leek een gemakkelijke prooi voor doelman Hendrik Pieter Kneteman, maar dat was het blijkbaar niet (2-1). Vanaf de aftrap hadden bezoekers de stand direct weer gelijk kunnen trekken, maar de vrijstaande Hasan Acarer produceerde van dichtbij slechts een rollertje.

De 3-1 van de gastheren was er een uit een boekje. Een aanval om van te smullen, daar Hakan Copur de bal richting de zestien stuurde, Roberto van der Pol over de bal stapte en Milano Naarden via de handen van Kneteman doel trof.

Rond de 35e minuut kopte Leon van Kersbergen de bal uitstekend door, waarna Mark Akkerman op acrobatische wijze de bal tegen de onderkant van de lat knalde. Het duel golfde op en neer, want vervolgens moest Jesse Lub weer optreden bij een hard ingeschoten bal van Murat Yildiz.

Een marge van twee doelpunten geeft misschien een klein beetje zekerheid, maar toch was de thuisploeg deze kort na de rust weer helemaal kwijt. Eerst was het Darryll Schaap die fraai scoorde uit een vrije trap (3-2) in de 50e minuut en drie minuten later kreeg doelman Jesse Lub de bal uit een Haagse voorzet niet onder controle en was het Hasan Acarer die de ploegen in evenwicht bracht (3-3).

In de volgende periode had scheidsrechter Ed Pieterman tweemaal een penalty kunnen geven . De eerste maal op een moment dat Milano Naarden ondersteboven gelopen werd en vervolgens toen Hagenaar Chico Mulder flink aangepakt werd. De arbiter streepte ze tegen elkaar weg en dat kan dus ook.

In de 89e minuut volgde de beslissing. Het met man en macht aanvallende MVV ’27 zocht een vierde treffer en na een afgeslagen bal knalde Adam van Buuren deze binnen (4-3). Maasland ontplofte van vreugde.

Adam van Buuren en Milano Naarden hadden ’n minuut later de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar ook SV Houtwijk had terug kunnen komen toen Dion Dickhoff aan Maaslandse zijde nog een bal van de doellijn moest wegwerken. Kortom, de toeschouwers zagen een heerlijke, spannende wedstrijd met slechts één (gelukkige) winnaar.

Wedstrijdbalsponsor: Westland Bloemen Export (WBE)
Pupil van de week: David van Aalst