donderdag 18 april 2013

MVV ’27 ZAAL 1 AFGETROEFT IN TITELDUEL

Maasland – MVV ’27 Zaal 1 is er in een onderling duel met directe concurrent ASW 2 niet in geslaagd de titel in de eerste klasse te veroveren. De Maaslanders gingen in hun laatste wedstrijd van dit seizoen met 5-6 onderuit tegen de Waddinxveners, die daarmee minder verliespunten hebben. Voor ASW 2 staat nog een duel op het programma, dus theoretisch heeft MVV ’27 nog een kans op het kampioenschap. Gezien de klasse van de opponent lijkt dat echter ijdele hoop.

In een volgepakte Sporthal De Hofstede was de eerste kans voor MVV ’27, maar toen deze gemist werd, nam ASW het initiatief stevig in handen. Mede door slordig balverlies aan Maaslandse zijde, wellicht veroorzaakt door titelstress, creëerde de uitploeg een aantal goede mogelijkheden, maar Dennis Klapwijk hield zijn doel vakkundig schoon.

Tegen de verhouding in kwam MVV ’27 in de zesde minuut toch op voorsprong. Na een knappe aanval haalde Joeri van Berkel de trekker over. Hoewel de thuisploeg door de voorsprong beter in de wedstrijd kwam, bleven de grotere kansen voor ASW. In de tiende minuut viel de gelijkmaker: geklungel in de Maaslandse defensie resulteerde er uiteindelijk in dat Stanley Klop de bal zonder blaam in eigen doel werkte.

In de vijftiende minuut kwam ASW op voorsprong, voor MVV ’27 het teken om er een schepje bovenop te doen. De duels werden niet geschuwd en na een scrimmage op de helft van MVV ’27 counterden de Maaslanders razendsnel richting het vijandelijke doel. Mark Akkerman rondde keurig af. Toen vervolgens Fred van Maaswaal uit een nieuwe counter een grote kans miste, maar Eric van Geest wel de 3-2 liet aantekenen, geloofde de aanhang weer volop in de titel.

Kort na rust kwam ASW op gelijke hoogte en hierop volgde een periode die eerder spannend was dan waarin hoogstaand voetbal werd gespeeld. MVV ’27 had aan een punt genoeg om zich tot kampioen te kronen en leek enigszins te twijfelen tussen een bevrijdende voorsprong zoeken en consolideren. ASW drong wel aan, maar lang ontbrak de finesse om het MVV ’27 echt lastig te maken. Stilaan begon het thuispubliek in de titel te geloven, maar zeven minuten voor tijd gebeurde toch waar een ieder bevreesd voor was. Enigszins fortuinlijk kwam de uitploeg op voorsprong: 3-4. Toen uit een snoeiharde vrije trap de 3-5 en even later ook de 3-6 op het scorebord kwamen, leek het doek definitief gevallen voor de thuisclub.

MVV ’27 richtte zich evenwel nog een keer op en via doelpunten van Mark Akkerman en Eric van Geest was een stunt toch nog mogelijk. Zeker nadat een speler van ASW de gele kaart voorgehouden kreeg en zijn ploeg zodoende met een man minder de laatste minuut door moest zien te komen. MVV ’27 probeerde wanhopig een gaatje te vinden in de hechte Waddinxveense defensie, maar toen een afgeslagen aanval vanaf eigen helft richting het Maaslandse doel werd geschoten, Dennis Klapwijk deze in een reflex met de handen tegenhield terwijl hij op de middenlijn stond en hij een rode prent kreeg, was het Maaslandse verzet definitief gebroken en spatte de titeldroom (hoogstwaarschijnlijk) uiteen.

Ondanks de teleurstelling is er wellicht toch reden voor het feestje dat de gehele ploeg na de verloren wedstrijd sowieso heeft gevierd in Rotterdam. De tweede plaats in de eindrangschikking geeft misschien ook recht op promotie naar de Hoofdklasse, een prestatie waar de mannen van Cees Hoorweg in dat geval trots op mogen zijn. Of coach Hoorweg na dit debacle ook volgend seizoen langs de lijn staat, was bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend.