zondag 14 april 2013

Duindorp SV – MVV ‘27 vroegtijdig beëindigd

Hoofdsponsor: BVB Substrates

Na 66 minuten had arbiter Ruben de Groot er tabak van. Na een discussie met de grensrechter van Duindorp SV vond de leidsman het meer dan genoeg en liep definitief naar de kleedkamer. In de eerste helft had hij na 37 minuten al een afkoelingsperiode van ruim tien minuten ingelast om vervolgens de fluit weer te hand te nemen. De wedstrijd was zeker niet onsportief, maar de arbiter was de opmerkingen op zijn leiding door de Haagse spelers in het veld, van de begeleidende staf en uit het publiek meer dan zat. Op dat moment was de verzorger, een reservespeler en veldspeler Robin van Roon al met rood naar de kant gestuurd en daarnaast was er ook nog eens viermaal geel getrokken. De Maaslanders bleven er rustig bij, incasseerde geen enkele kaart en leidde met 0-1.

Duindorp SV startte de eerste minuten fanatiek en klopte nadrukkelijk op de deur bij MVV ’27, maar kon geen openingen vinden in de Maaslandse defensie. Daarentegen waren de eerste kleine kansen voor het voorzichtig opererende MVV ’27, want Roberto van der Pol schoot hard voorlangs en Milano Naarden schoot de bal in de handen van doelman Harteveld. Met 19 minuten op de klok werd een schot van Hakan Copur half geblokt en de aansluitende kopbal van Leon van Kersbergen ging naast.

In de 27e minuut kreeg een van de reservespelers van Duindorp SV een rode kaart wegens commentaar op de leiding. Daar waren al drie Haagse gele kaarten aan vooraf gegaan; geen enkele wegens een fysieke overtreding.

Dat MVV ’27 niet echt een wereldpartij afwerkte, bleek vooral uit het laatste kwartier van het eerste bedrijf toen de achterhoede steken liet vallen. Eerst mocht Danny Pronk vrij uithalen en kon doelman Jesse Lub de bal uit de bovenhoek tikken. Even later ontliep diezelfde Pronk de buitenspelval en kon vrij oplopen naar het Maaslandse doel. Jesse Lub bleef hem voor de tweede maal de baas.

Met nog zo’n tien minuten te spelen voor de rust had ook Milano Naarden geel kunnen krijgen toen hij een stevig duel aanging. De verzorger van de gastheren lapte de Haagse speler op, zei iets tegen de arbiter en mocht direct met rood zijn waterzak inleveren.
Twee minuten later was De Groot het zat en liep het veld af voor een afkoelingsperiode die ruim tien minuten duurde. Vervolgens werd het duel weer tot aan de rust voortgezet zonder noemenswaardige zaken.

In de rust zal er in beide kleedkamers zeker op gehamerd zijn om vooral rustig te blijven en de wedstrijd op de juiste wijze af te sluiten.
Zoals het een koploper betaamd, zit het soms mee. In de 53e minuut schoot de weggestuurde Leon van Kersbergen de bal op het doel van Duindorp SV. Doelman Marco Harteveld keerde de bal, maar tikte deze tegen de voet van verdediger Marco Finkelenberg die het leer over de eigen doellijn tikte (0-1).

Bij een volgende aanval van MVV ’27 kreeg Leon van Kersbergen een flinke tik van achteren door verdediger Robin van Roon. Na een gele kaart en een opvolgende opmerking kreeg de Haagse verdediger nogmaals geel (en dus rood) en moest voortijdig de douche opzoeken. Voordat hij het veld verliet ontving hij nogmaals rood na wederom opmerkingen op de leiding.

Met nog 24 minuten te spelen gaf de grensrechter van Duindorp SV arbiter De Groot aan niet langer te willen worden genegeerd. Er volgde een korte discussie, waarna de scheidsrechter resoluut de snelste weg naar de kleedkamer zocht.