zondag 7 april 2013

MVV ’27 slaat aanval Die Haghe met succes af

Wat een groot verschil tussen de uitwedstrijd en het thuisduel tegen grote concurrent Die Haghe. Destijds liet MVV ’27 zich van z’n slechtste kant zien en verloor in Den Haag afgetekend met 4-0, maar in Maasland poetste de gastheren dat smetje op grootse wijze weg.

Na een gelijk opgaande eerste helft trok de prima spelende koploper in de tweede helft het initiatief naar zich toe en won verdiend met 2-0. Hiermee lijken met nog vier wedstrijden te spelen de Hagenaars met vijf punten achterstand enigszins af te haken, maar de andere titelkandidaat Honselersdijk blijft met twee punten achterstand goed in het spoor.

De eerste helft ging gelijk op met veel inzet aan beide kanten. De kansen waren schaars en daarmee was de ruststand van 0-0 te verklaren. In de 9e minuut kreeg Roberto van der Pol de bal in de loop niet lekker mee en kreeg bij zijn doelpoging niet meer dan een hoekschop als beloning.
Meer kansjes waren in het Haagse kamp te noteren. Ricky ten Berge kreeg een klutsbal mee, maar zijn afwerking miste de juiste precisie. Even later knalde Peter de Kleer op rechts het leer hard in het zijnet.

MVV ’27 zat halverwege de eerste helft wat in de verdrukking, maar schade leverde dat niet op. Daar was wat geluk bij, want de solo van Lowi Vervoorn werd besloten met een hard schot van de vrijstaande Ricky ten Berge op doel. Deze poging werd echter knap gepareerd door de Maaslandse goalie Jesse Lub.

Bij een vlijmscherpe corner van Hakan Copur, hoefden de 3 à 4 Maaslanders op twee meter van het Haagse doel alleen maar tegen de bal aan te lopen. Nu verdween deze onaangeraakt over de achterlijn.

Na de thee trok de thuisploeg het initiatief langzaam naar zich toe en zette het Die Haghe vast op eigen helft. Het leverde MVV ’27 al snel een treffer op. Een als voorzet bedoelde bal in de 57e minuut van Roberto van der Pol verdween over de graaiende handen van de boomlange keeper Mark Kersten (1-0).

Na deze fraaie treffer zakte MVV ’27 niet in, maar bleef het ‘t Haagse doel met veel inzet bestoken. Roberto van der Pol had enkele minuten later een fraaie solo in petto, lag de bal terug op Martijn Ham, maar zijn te slappe inzet kon eenvoudig opgepakt worden door Kersten.
De hierop volgende aanval verliep een stuk beter. Nu was het Martijn Ham die de bal vanaf de doellijn scherp voor gaf en Leon van Kersbergen kon eenvoudig afdrukken (2-0).

Het duel werd wat grimmiger, maar liep nooit uit de hand. De uitstekend rustig fluitende Antonie Gomes hield de zaak goed onder controle en kon in dit belangrijke duel de kaarten op zak houden.
Met nog twintig minuten te spelen kopte Milano Naarden de bal over uit een hoekschop van Hakan Copur en dat was dan ook de laatste kans in de wedstrijd. Dat de achterhoede van MVV ’27 goed op dreef was bleek uit het feit dat Die Haghe in het tweede bedrijf geen enkele mogelijkheid tot scoren kreeg.

Jesse Lub vertelde na afloop van de wedstrijd dat MVV ’27 in de laatste zes thuisduels geen enkel
tegendoelpunt hoefde te incasseren, iets waar je terecht trots op mag zijn.

Wedstrijdbalsponsor: Westland Bloemen Export (WBE)
Pupil van de week: Gianno Fa (F4)  op de foto met Stanley Klop