maandag 2 november 2009

MVV’27 thuis hard onderuit tegen Soccer Boys: 1-5!

De teleurstelling in het Maaslandse kamp was groot na de 1- 5-nederlaag tegen Soccer Boys. Deze wedstrijd werd vooraf namelijk bestempeld als een sleutelduel. Wanneer MVV ’27 mee wilde gaan doen om de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden. Na twaalf minuten voetballen leek de thuisploeg daar werkelijk hard naar op weg. Mark Akkerman mocht vanaf elf meter aanleggen om de 2 – 0 voorsprong binnen te schieten, maar hij faalde tegenover Soccer Boys Goallie Steven van Aalst. Acht minuten daarvoor had Maarten Berkhout de fel startende ploeg van trainer Ruud Spierings al op voorsprong gezet, nadat de door Wessel Hoogwerf weggestuurde Mark Akkerman hem een niet te missen kans had gegeven.

Soccer Boys putte moed uit de misser van Akkerman en trok daarna het initiatief naar zich toe om het daarna niet meer uit handen te geven. In de 18e minuut maakte Soccer Boys-spits Martin van Beelen de gelijkmaker. Hij schoot de bal prachtig uit de draai in de verre hoek achter keeper Koen Herlaar. Nog voor de rust besliste Soccer Boys het duel door twee keer vanuit een standaardsituatie toe te slaan. Eerst was het na 25 minuten Jan van Egmond die een vrije trap ongedekt binnen kon koppen, vier minuten later deed Dave van der Steen hetzelfde vanuit een hoekschop: 1 -3. Na de rust probeerde MVV zich terug te vechten in de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit. Soccer Boys kon in de counter uiteindelijk zelfs uitlopen naar 1 – 5, door twee doelpunten van George Duits. MVV ’27 zakt door deze nederlaag naar de elfde en voorlaatste plaats op de ranglijst en moet nu echt op zijn tellen gaan passen, wil het niet serieus in de problemen geraken.