zondag 8 november 2009

Dames SVS maatje te groot voor MVV’27

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd SVS Dames 1– MVV’27 Dames 1 op het programma. De wedstrijd kon ondanks het slechte weer gewoon doorgaan, omdat SVS over enkele kunstgrasvelden beschikt. Om 13.00 uur klonk dan ook het beginsignaal en ging de wedstrijd van start. De dames van MVV ’27 begonnen defensief met slechts één aanvallende speler. Trainer Leen Westerveld had voor deze tactiek gekozen, omdat SVS tot nu toe alle competitiewedstrijden had gewonnen en zeer sterk voetbalt.
De tactiek leek zijn vruchten af te werpen, want 40 minuten lang wisten de Maaslandse dames SVS het scoren te beletten. Pas 5 minuten voor het rustsignaal werd gelegenheidskeepster Charelle van der Vlugt gepasseerd en werd de score op 1-0 gezet. In de rust werd het keeperstenue overgegeven aan Brenda Ham, die de tweede helft het Maaslandse doel mocht verdedigen.

SVS wist de druk nog meer op te voeren en met snel en secuur tikwerk kwamen zij meerdere malen gevaarlijk uit. De 2-0 kwam dan ook niet onverwacht. Daarop besloot trainer Westerveld de tactiek om te gooien en 1 op 1 te gaan spelen om zo te trachten op gelijke hoogte te komen. Het slotoffensief leverde echter geen succes op voor MVV ’27 en SVS wist de score uit te breiden tot 4-0. Ondanks deze nederlaag was Westerveld zeer tevreden over zijn dames, die 90 minuten lang hard geknokt hadden voor een acceptabel resultaat.