vrijdag 27 november 2009

Dames 2 MVV ‘27 opgeheven

Woensdagavond 25 november is besloten om Dames 2 per direct op te heffen. In eerste instantie was het de bedoeling dat Dames 2 nog tot aan de winterstop door zou spelen, maar wijzigingen in het speelschema maakten dit nu al onmogelijk.

De damesafdeling kampt al vanaf het begin van het seizoen met spelersproblemen. Er waren te veel speelsters voor 1 damesselectie, maar te weinig speelsters voor een tweede elftal en uiteindelijk voor zelfs een zevental, zo is gebleken. Omdat MVV ’27 de enthousiaste dames de mogelijkheid wilde bieden om ‘gewoon’ elke week te kunnen spelen, werd in september besloten om een zevental op te richten, dat elke week aangevuld zou worden door dames en meiden uit andere teams.

Stekker eruit
De komst van enkele nieuwelingen op de trainingen deed ook de hoop opleven, maar op één nieuwe aanwinst na kon de rest zich door uiteenlopende redenen niet bij Dames 2 voegen. Ondanks verwoede pogingen tot behoud van het team – van met name de nieuwe damescoördinator Albert van Leeuwen, die zich volledig heeft ingezet – is nu een maand voor de winterstop dan toch definitief de stekker uit het tweede damesteam getrokken.

De vier speelsters van Dames 2 mogen de rest van het seizoen hun steentje bijdragen aan de prestaties van de damesselectie onder leiding van Leen Westerveld. De seniorendamesafdeling wordt nu gevormd door een 18-vrouw sterke A-selectie en een vriendenzevental. Dit laatste team is dus Dames 3, dat wellicht verder zal gaan onder de naam Dames 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten