zondag 22 november 2009

Dames MVV’27 nemen drie punten mee naar huis

Na een reeks van nederlagen hebben de dames van Leen Westerveld afgelopen zaterdag weer een overwinning geboekt. Uit tegen RVVH waren zij met 2-1 te sterk en zo kunnen ze weer een beetje ademhalen in de competitie. Het was RVVH dat vroeg in de eerste helft op voorsprong kwam, doordat een cornerbal ongelukkig via het hoofd van de Maaslandse laatste vrouw over gelegenheidskeepster Manon Alsemgeest heen ging. MVV was niet in staat om dit eigen doelpunt ongedaan te maken en ging met een achterstand de rust in. De tweede helft lieten de Maaslandse dames hun kwaliteiten spreken en kwamen zij er veelvuldig gevaarlijk uit. Een treffer van Marielle Alsemgeest werd helaas afgekeurd doordat de scheidsrechter daarvoor een overtreding op Suus Koorneef had waargenomen. De dames lieten dit verloren voordeel echter niet op zich zitten en even later wist Marielle Alsemgeest alsnog de score gelijk te trekken, door een vrije trap van Danielle Spork achter de keeper te schieten. Met het gevoel dat er nog meer uit te halen was dan een gelijkspel zetten de Maaslandse dames door, wat leidde tot de 1-2 door Brenda Ham. Er volgde nog een slotoffensief, maar na een schot op de paal klonk dan toch eindelijk het eindsignaal en namen de dames euforisch de drie punten mee naar huis. Met nu 7 punten op zak lijken de dames zich uit de degradatiezone te bevrijden.