zondag 15 november 2009

MVV’27 heeft nederlaag tegen koploper DSO aan zich zelf te wijten

Door JORRIT VAN TRIGT
Dat het voor MVV’27 een moeilijke middag zou gaan worden was geen verassing. Koploper DSO kwam op visite op Sportpark “De Commandeur” en voor het begin van deze wedstrijd stonden zij al vijf punten voor op de nummer twee Nootdorp. Uiteindelijk ging ook deze keer DSO er met de drie punten vandoor. Niet met sprankelend voetbal, maar dankzij het afstraffen van kostbare fouten in de verdediging van MVV’27.

Doordat de spitsen van beide partijen moeite hadden om de bal voorin vast te houden was de eerste helft van een matige kwaliteit. Toch kregen beiden elftallen kansen op de openingstreffer. Aan de kant van DSO was het Pim van Rijn die vanaf rechts naar binnen trok en net voorlangs schoot. Aan Maaslandse zijde schoten Steven Olsthoorn en Mark Akkerman beiden ook net voorlangs en uit een corner kopte Roel Nooteboom net naast. Zo leken beiden partijen met 0 – 0 de rust in te gaan. Totdat op slag van rust MVV’27 verdediger Bob van der Gaag een grote inschattingsfout maakte. De bal kon worden overgenomen door Niels Schoonen die plotseling alleen voor Koen Herlaar kon verschijnen. Hij bleef uiterst koel, omspeelde de doelman en schoof de 0 – 1 binnen.

Na de rust ging MVV’27 op zoek naar de gelijkmaker en in de 60ste minuut was de eerste kans gelijk raak. Tussen drie verdedigers kwam Steven Olsthoorn met een slalomactie uiteindelijk tot een schot dat nog gered kon worden door DSO keeper Sven Wolsheimer. De rebound was voor Wessel Hoogwerf, hij schoot de 1 – 1 tegen de touwen. DSO raakte niet van slag van deze tegentreffer en liet zien makkelijk te scoren. In de 67e minuut was het opnieuw Niels Schoonen die vanuit een afgeslagen corner met een vlammend schot DSO op voorsprong zette. Net op het moment dat MVV-trainer Ruud Spierings ervoor koos Roel Nooteboom door te schuiven naar de spits gaf MVV opnieuw makkelijk een tegentreffer weg. Balverlies van MVV-aanvoerder Martin van Berkel leidde de derde treffer van Niels Schoonen in. Eén op één was hij met met een lage schuiver opnieuw keeper Herlaar de baas, 1- 3.

Toch kreeg het toegestroomde publiek nog een zinderende slotfase te zien. MVV’27 gaf niet op en koos de laatste minuten voordurend voor de lange bal. De lange Roel Nooteboom won in de 86e minuut het kopduel binnen de zestien meter en Ruud Vermeulen schoot vervolgens de bal, met hulp van de wind, over keeper Wolsheimer heen het doel in. Met deze 2 -3 op het bord werd het in de laatste minuten nog billenknijpen voor DSO. Een kopbal van invaller Arnold Bos kon nog net worden gered en uit de corner die volgde werd de bal nog van de lijn gehaald door een DSO verdediger. Hierna besloot scheidsrechter Duarte af te fluiten. Door deze nederlaag is MVV’27 de nieuwe hekkensluiter in de tweede klasse C en dat is niet de plaats waar trainer Ruud Spierings hoopte te staan na negen wedstrijden.