zaterdag 2 februari 2013

Een mooie avond bij MVV ’27


Gisteravond zat de kantine tjokvol met jubilarissen, leden die meer dan 40 jaar lid van de vereniging waren en daarnaast nog een aantal belangstellenden. Na een voorwoord van voorzitter Rita van Hardeveld werden zo’n veertig leden om beurten naar voren geroepen om het speldje opgeprikt te krijgen door Jeannette Davidse en Albert van Leeuwen.

Het was voor het bestuur overigens een lastig karwei geweest om te bepalen wie zich jubilaris mocht noemen. Joke Rasens-Roels en  Joop Alsemgeest hebben een grote hoeveelheid werk verricht om de lijst samen te stellen. Desondanks kan het zijn dat deze lijst niet compleet is. Er werd dan ook opgeroepen dat mensen, die ook 40 of meer jaar lid zijn, zich melden bij het bestuur, zodat ook zij een speldje kunnen ontvangen. Dan zetten we dit recht op de komende ALV, de avond waar we in het vervolg zowel het speldje voor 25 als 40 jaar lid gaan uitreiken.

Aan het einde van de ceremonie werd stil gestaan bij het feit dat er drie leden zijn die reeds meer dan 60 jaar lid van de vereniging zijn, te weten Piet Broekman, Henk Huiskes en Freek de Vos. Deze drie personen werden, mede door hun zeer grote verdiensten voor de vereniging, tot erelid benoemd en toegesproken door Sjaak Stougje, de man die zelf afgelopen zomer in het zonnetje werd gezet en de Rien van Eijmeren Award ontving. Na een hartelijk en welgemeend applaus namen de drie kanjers hun plaats weer in.

Als afsluiting van de avond gaf huisarchivaris Ben van Mil een vervolg presentatie van de geschiedenis van MVV ’27, nu de periode 1955 tot en met 1965. Puttend uit verslagen van bestuursvergaderingen, algemene ledenvergaderingen, de clubbladen en wedstrijdverslagen kon hij vele komische oude verhalen ophoesten. Hierbij werden diverse aanwezigen na vele decennia nog eens op hun nummer gezet. Echter, daar kon men na zoveel jaren toch wel goed om lachen.  Met zo’n presentatie blijkt dat er binnen tien jaar ontzettend veel gebeurt binnen onze vereniging, leuke en soms ook minder leuke zaken. Hoe dan ook, MVV ’27 blijft een vereniging die je gerust als tweede huis kan blijven koesteren.


Jubilaris Leen vd Ende met speciaal Rood-Wit gips!

Grote opkomst
De nieuwe ereleden Piet Broekman, Henk Huiskes en Freek de Vos worden toegesproken door Sjaak  Stougje

Ben van Mil tijdens zijn presentatie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten