zondag 10 februari 2013

MVV ’27 speelde de beste wedstrijd van het seizoen

Trainer Pim van der Hoorn kon vanaf de zijlijn met veel plezier kijken naar zijn manschappen in het duel tegen Maasdijk. Zijn spelers speelden met veel bravoure en sleepte een dik verdiende 3-0 overwinning uit de strijd. Van der Hoorn had slechts een verwijt naar zijn team. “We scoorden vandaag te weinig wat ons kan opbreken in de tweede periode”. Hierin staan de Maaslanders samen met Die Haghe bovenaan, maar het doelsaldo van de Hagenaars is aanzienlijk beter. Het werd een leuk duel om naar te kijken, want ook Maasdijk probeerde een goed resultaat neer te zetten en koos ook de aanval waar mogelijk was.

De wedstrijd begon niet aftastend, want beide teams probeerden vanaf het eerste fluitsignaal zo snel mogelijk het andere doel te bereiken. Het eerste kwartier ging gelijk op, waarna MVV ’27 de bovenliggende partij werd. Roberto van der Pol zag zijn schot geblokt worden door de Maasdijkse verdediger Rob Vellekoop. Dat overkwam ook Milano Naarden die in de 23e minuut ook een uitgestoken been trof.

In de 24e minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Op zo’n 25 meter van het doel maakte een van de Maasdijkse spelers hands en Mark Akkerman posteerde zich achter de bal. Deze draaide de bal naar de verre hoek en ketste via de lat tegen het net (1-0).
De honger van MVV ’27 was nog lang niet gestild en men bleef het doel van de Maasdijkers bestoken. Een afgeslagen Maaslandse corner werd even later hard ingebracht door Hakan Copur, maar even hard voorlangs gekopt door de op enkele meters voor het doel staande Milano Naarden.

Diezelfde Naarden kreeg zijn herkansing in de 36e minuut. De bal goed met de borst controlerend vuurde hij op doel, maar deze werd onderweg ‘gekraakt’ wat keeper Tim Middelburg kansloos maakte (2-0).
Met nog vijf minuten op de klok van de met handschoenen fluitende arbiter Hans Knuppe had Maasdijk zomaar terug in de wedstrijd kunnen komen. Een vloeiende aanval aan de linkerzijde eindigde bij de voor Jesse Lub opduikende Kevin van den Berg, maar de Maaslandse doelman redde knap.

Bij aanvang van de tweede helft werden de teams verrast door een pittige sneeuwbui. Maasdijk moest het initiatief nemen om de stand een beter aanzien te geven, maar de kansen ontstonden aan de andere kant van het veld. Leon van Kersbergen kopte een verre trap vanuit de achterste linie door en bracht Milano Naarden alleen voor Tim Middelburg. De keeper werd omspeeld, maar de Maaslandse middenvelder trof slechts de paal.

Bij weer zo’n goed lopende aanval lepelde Mark Akkerman vanaf de doellijn de bal over de Maasdijkse goalie en Leon van Kersbergen kon eenvoudig afdrukken (3-0).

Drie minuten later, de 60e minuut, leek MVV ’27 de score verder op te voeren. Mark Akkerman bereikte nogmaals Leon van Kersbergen, maar vermeend buitenspel zorgde ervoor dat de treffer niet geteld kon worden. Maasdijk leek rijp voor de sloop, maar hield met geluk stand. Een beter niet door iedereen de imiteren truc van Roberto van der Pol bracht eerst Leon van Kersbergen in scoringspositie en vervolgens invaller Adam van Buuren. Beiden zagen hun poging geblokt worden.

Maasdijk kreeg ook enkele kansen, maar doelman Jesse Lub zag de pogingen van zowel Kevin van den Berg als Silvio Vermeer, zonder een inspanning te hoeven doen, naast gaan.

Voorafgaande aan de wedstrijd was de verwachting dat het mogelijk een spannende wedstrijd zou kunnen worden, maar daar waren vandaag de krachtverschillen te groot voor. De koploper liet zich eenvoudigweg niet verrassen door de ploeg die net een indrukwekkende serie wedstrijden had neergezet.