zondag 17 februari 2013

MVV ’27 oefende tegen HBSS

Om de voetballoze middag nuttig te besteden oefende MVV ’27 tegen het op de tweede plaats in de vierde klasse staande HBSS. Bij de thuisclub ontbraken, mede door vakantieperikelen, een aantal basisspelers, zodat andere spelers een kans kregen zich te onderscheiden. In de eerste helft lukte dat dan ook uitstekend, maar in de tweede helft zakte het peil naar een matig niveau.

De eerste drie kwartier grossierde MVV ’27 in de kansen, zette veel druk en kon het de Schiedammers haar wil opleggen. Al in de 4e minuut teisterde Roberto van der Pol de lat.
De toeschouwers moesten tot de elfde minuut wachten voor er gescoord werd. Een voorzet van Leon van Kersbergen werd met links afgerond door Joey van Oosten (1-0).
Met een half uur op de klokken gleed de mee opgekomen Kevin Bouter bij de tweede bal een van die fraai indraaiende voorzetten van Joost Spruijt binnen (2-0). Even later pikte ook Pieter van Rijs een doelpuntje mee.
Recht voor het doel krulde hij zijn schot fraai naar de linker bovenhoek (3-0). De bezoekers stelden daar slechts enkele kansen tegenover.

Het tempo lag bij de Maaslanders in de tweede helft aanzienlijk lager en nu kreeg HBSS de kans zich beter te meten met de gastheren . Drie minuten na de thee kreeg  men al de beloning. De behendige Edilsom Silva Varela krulde buiten bereik van keeper Glenn Mostert de bal fraai in de touwen (3-1).

Dit zou ook de eindstand worden, hoewel er nog genoeg kansen waren te noteren. Leon van Kersbergen was nog verreweg het dichtste bij een treffer , maar zijn schot van dichtbij  deed de lat trillen.