zondag 24 februari 2013

MVV ’27 ten onder in Honselersdijk

Koploper MVV ’27 heeft haar ambities in de wedstrijd tegen en in Honselersdijk nauwelijks waar kunnen maken. De Maaslanders moetsen een 3-2 nederlaag slikken, eenzelfde uitslag waarmee zij op de seizoensopening nog hadden getriomfeerd. Beide ploegen speelden in bitterkoude omstandigheden een wedstrijd die de toeschouwers niet echt konden opwarmen. Het net iets beter en feller spelende Honselersdijk had in ieder geval nog de troost de drie punten bij te mogen schrijven.

Honselersdijk pakte, met de wind mee, direct na het eerste fluitsignaal van de warrig fluitende scheidsrechter Johannus Macco het initiatief. Dat initiatief werd al na 7 minuten beloond met een treffer. Een afgeslagen bal werd door Said Auoladsaid op doel geschoten en door de mêlee van spelers zag doelman  Jesse Lub de bal pas weer toen deze de doellijn passeerde (1-0).  Diezelfde Jesse Lub hoorde pas deze week dat hij vrijgesproken was van de rode kaart in de uitwedstrijd tegen Westlandia, notabene zes weken geleden.

In de 15e minuut werd Joost Zandvliet vrijgespeeld voor de Maaslandse doelman, maar zijn te zachte schot was een gemakkelijk prooi voor de keeper. MVV ’27 kwam niet verder dan twee afstandsschoten die in de handen doelman Martijn van der Hoek eindigden en een grote mogelijkheid voor Mark Akkerman. Hij kreeg een bal van afstand goed onder controle tussen enkele tegenstanders, passeerde vervolgens doelman Van der Hoek, maar die werd gered door een teamgenoot op de doellijn.

De tweede helft werd wat aantrekkelijker.  Het spel golfde op en neer en de bezoekers kwamen op gelijke hoogte Een hoekschop van Mark Akkerman werd door Roel Nooteboom in het doelgebied gebracht, waarna invaller Martijn Ham van dichtbij kon scoren (1-1).

MVV ’27 vatte hoop uit de treffer, wilde een winnende afdwingen, maar werd in de eigen achterhoede onaangenaam verrast  door twee uitvallen van de thuisploeg. Eerst was het Ralph Heskes die in de verre hoek doel trof (2-1) na breedleggen van Azzedine el Khalifi en zes minuten later was het Jeroen Vogels die geheel vrijgelaten fraai de 3-1 binnentrapte.

Met nog zo’n vijf minuten op de klok had MVV ’27 de pech dat een kopbal van Pieter van Rijs de lat trof, maar even later wist Roel Nooteboom met een hard kopstoot wel tegen te scoren (3-2). Verder kwamen de Maaslanders niet en prezen zich naderhand gelukkig met het feit dat grote concurrent Die Haghe ook punten had laten liggen. Zij kwamen bij Maasdijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.