zondag 3 februari 2013

MVV ’27 doet uitstekende zaken

In een niet al te beste wedstrijd tegen MSV ’71 in de Steendijkpolder van Maassluis kwam MVV ’27 met 1-3 terecht winnend aan de drie punten. Alleen na de aansluitende treffer (1-2) kwamen de Maaslanders wat onder druk te staan, maar veel kansen wist de thuisploeg niet te creëren. Na de derde Maaslandse treffer was het vuur weg bij de Maassluizers en konden de bezoekers rustig naar het einde toe werken.

MVV ’27 startte fel en was al snel op de helft van MSV ’71 te vinden, maar kansen waren er niet direct. Integendeel, de eerste te noteren kans was er voor MSV ’71. Een terugspeelbal van Arnoud Katz op doelman Glenn Mostert werd onderweg opgevangen door Kenin Muminovic, maar de MVV ’27-doelman redde goed. Het zou achteraf ook de enige Maassluise kans in de eerste helft zijn.

MVV ’27 kwam dus met de schrik vrij en ’n minuut later kon er aan de andere kant gejuicht worden. Mark Akkerman mocht op 35 meter afstand aan de zijlijn een directe vrije trap nemen. Omdat onderweg niemand de bal wilde of kon beroeren mocht hij zelf de 0-1 op zijn naam schrijven. In de 23e minuut mocht Mark Akkerman weer achter een vrije trap plaats nemen en was het Roel Nooteboom die naast kopte. MVV ’27 kreeg meer kansen. Uit een pass van Koen Hordijk schoot Mark Akkerman voorlangs en Leon van Kersbergen richtte even later hard op de vuisten van doelman Dobbe.

Een grotere marge kwam enkele minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Luca Cantineau. Vanaf de linkerzijde lag Coen Hordijk de bal terug op de mee opgekomen Lars Kloet die hard uithaalde (0-2), zijn eerste officiële treffer in het keurkorps van MVV ‘27.

In de rust wisselde MSV ’71 haar zwartwitte shirts in voor geheel witte exemplaren om de partijen iets meer uit elkaar te houden. De thuisploeg zocht naar een treffer en kreeg deze in de 52e minuut. Pim van Hal kreeg de bal aangespeeld en kon recht voor het doel op het randje van de zestien hard en doeltreffend uithalen (1-2). Het laag geklasseerde MSV ’71 rook haar kansen en gooide alles op de aanval. Met opportunistisch spel trachtte men de Maaslandse muur te slechten. Een inzet van Brian Vermeulen werd door Glenn Mostert uit de doelmond geranseld, maar meer kansen werden er niet weggegeven. MVV ’27 kwam er zo nu en dan uit en bracht 11 minuten voor het eindsignaal weer rust in de eigen gelederen. Vanaf de linker zijde werd de bal door Leon van Kersbergen voorgelegd, de Maassluise verdediging kon niet afdoende pareren en Roberto van der Pol kon binnenschieten (1-3). De thuisploeg gaf het op en beide ploegen speelden de resterende minuten uit zonder dat de doelmannen nog in de problemen kwamen.

De overwinning op zich was al mooi, maar werd nog prettiger bij het zien van de overige uitslagen. Zowel Honselersdijk als Semper Altius verloren, terwijl Die Haghe niet verder kwam dan een gelijkspel bij SV Houtwijk. Zo hebben de Maaslanders weer een gat van vier punten geslagen tegenover nummer twee Die Haghe. Volgende week wacht een treffen in Maasland tegen Maasdijk dat een uitstekende serie achter de rug heeft.