zondag 3 februari 2013

Van de voorzitter


Een zucht van verlichting werd door velen geslaakt, weer een heerlijk weekend vol met voetbal. Trainen (alhoewel ook maar mondjesmaat) is leuk, maar het gaat toch vooral om wedstrijden spelen.

Het weekend begon met een fantastische vrijdagavond. Meer dan 70 mannen (en 5 vrouwen) waren aanwezig op de historische avond van Ben van Mil. Zoals u misschien weet, is Ben het historisch geweten van onze club. Minimaal eenmaal per jaar behandelt hij 10 jaar clubhistorie. Dat dit erg wordt gewaardeerd, blijkt uit de grote opkomst van veel oud-spelers en vrijwilligers. Extra feestelijk was deze bijeenkomst doordat 36 mannen vereerd werden met de 40-jaar-lid-speld. En als klap op de vuurpijl had ik de eer om 3 mannen te mogen benoemen tot Erelid van MVV ’27. Piet Broekman, Henk Huiskes en Freek de Vos kregen onder luid applaus hun speld opgeprikt. Deze mannen zijn allen meer dan 60 jaar lid van onze club en naast vele jaren gespeeld te hebben in de selectie ook op allerlei fronten actief geweest in de vereniging. Het is mooi om te zien dat er zo’n grote groep al zo lang lid is van onze vereniging. Dat is een enorm compliment!

Zaterdag was als vanouds: veel rumoer in de kantine, vergeten voetbalsokken, verloren huissleutel, harde regen, spelen op kunstgras, dan weer zonnetje, toch een wedstrijd op het hoofdveld, blessures, gewonnen en verloren wedstrijden. Kortom, een prima zaterdag. Onze selecties deden het uitstekend, zowel bij de dames als de heren zijn er nauwelijks punten verspeeld.

Ik wil u het volgende niet onthouden. Met Albert van Leeuwen bezoek ik in de regel alle uitwedstrijden van het eerste. Bij MSV ’71 aangekomen werden we zeer hartelijk ontvangen door de familie Schilperoort. De ouders van Mark, onze g-speler die tijdens de oliebollenrace onwel werd, zijn nauw betrokken bij de organisatie van deze club. Met Mark gaat het overigens erg goed! 
Bakkerij Holtkamp had gezien dat de buurverenigingen tegen elkaar speelden en had een enorme doos tompoezen afgeleverd. Dit om de goede samenwerking tussen beide clubs te onderstrepen. Mooie geste van de Maassluise bakker met Maaslandse banden.

Komende week op dinsdag kunt u weer gebruik maken van het inloopspreekuur. Van 20.15 – 21.15 uur staat de deur voor u open. U bent welkom met al uw vragen, opmerkingen en complimenten.

Ook nodig ik u uit om aanstaande zaterdag mee te doen aan ons nasi/bami/saté-buffet. Drie enthousiaste meiden verzorgen na de thuiswedstrijd van het eerste elftal (de derby tegen VV Maasdijk) deze zalige hap. Vanaf 17.00 uur en voor slechts 6 euro kunt u gezellig meedoen.

En alvast als reminder in de agenda: op 6 april organiseert het jeugdkamp een feestavond. Binnenkort gaat u daar meer over vernemen.

Als laatste wil ik u vragen om een kaartje te sturen naar Dirk Fokkes. Dirk wacht op een dotter-behandeling. Een kaartje doet altijd goed! (Vlietlandziekenhuis, kamer 116, 1e etage, Vlietlandplein 2, 3118 JH Schiedam)

Wens ik u weer een prettige week toe en ontmoet u graag weer op ons complex!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten