maandag 3 februari 2014

Smitshoek VR1 – MVV’27 VR1 3-2

Na een nacht van regen en heel veel regen was de kans groot dat het niet doorging. Gelukkig mochten we toch aantreden op een Effiestijd, 9:45 uur verzamelen. Vol goede moed vertrokken richting Barendrecht Smitshoek. Hier zouden we gewoon effe drie punten oppakken en meenemen naar Maasland. Hoe kan een tegenstander op dinsdagavond toch anders spelen als op zaterdag? Dan blijkt toch maar weer dat het spelletje voetbal elke keer weer anders is en op het veld moet het gebeuren.

Sterke start van onze Dames en na een aantal mooie combinaties en evenzoveel kansen voor de goal valt de verlossende 0-1 er in, na een paar tikkies voor de goal van de tegenstander en intikken, simpel. Dan weer de ene na de andere kans, met hoge ballen, niet meer de rust aan de bal, maar toch gewoon de betere partij. Vervolgens komt de tegenstander aan de bal en met de eerste de beste aanval van hen is het 1-1.

Lekker de rust in en wetende dat, als we gewoon blijven tikken, het wel goed komt in de tweede helft. Fris en fruitig weer het veld op en met vijf wissels gaan we weer van start. De ene na de andere aanval loopt goed tot de zestien en dan bekruipt ons iets of er is een tweede dimensie die het ons, hard werkende meiden, niet gunt, want de bal gaat er niet in. Ik kon die grensrechtervlag wel breken, ik sloeg hem haast kapot tegen mijn schenen, het is zo jammer dat het jullie niet gegund is. Uiteraard krijgt Smitshoek ook een kwartiertje redelijke aanvallen bij ons en zij krijgen wel datgene voor elkaar wat ons niet lukt. In een mum van tijd 3-1 en weer in de laatste minuten. Dan weer een aanval van ons en die scoren we wel meteen. Jullie weten dan nog de motivatie op te pakken om vol gas te gaan, maar helaas dat mocht niet meer baten.

Eindstand 3-2 en in plaats van een tijdelijke 1e plaats, denderen we gewoon naar een laatste plaats met wel één wedstrijd minder gespeeld. Vol goede moed dan toch maar weer dinsdagavond het trainingsveld op en de weg omhoog proberen te vinden. Wanneer gaan we de juiste afslag pakken om vervolgens naar boven te denderen? Ondanks wederom dit deksel op onze neus, blijft mijn neus in de juiste richting staan en die van jullie volgen, dat weet ik zeker.