MVV '27 verkeert in zwaar weer

Hoofdsponsor : BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Glasdesign
Pupil van de week: Dion van Driel (F1)

De 2-5 nederlaag die MVV ’27 in het thuisduel tegen Naaldwijk leed, doet vermoeden dat de thuisploeg volledig weggespeeld werd, maar dat was geenszins het geval. Bij een tussenstand van 1-1 kreeg het beter spelende MVV ’27 een penalty toegewezen, maar de anders zo zekere aanvoerder Roel Nooteboom kwam niet verder dan de vuisten van doelman Tom Verbakel. Het bleek uiteindelijk het breekpunt in de wedstrijd, want Naaldwijk kreeg vleugels en liep via uitgekookte uitvallen naar een forse overwinning.
De elftallen werden door de overvloedige regenval van de laatste dagen verbannen naar het kunstgras op veld 3. In de eerste helft bouwde MVV ’27 aan een licht overwicht, maar moest alert zijn op de uitvallen van de gasten. Hun snelle omschakeling bracht Naaldwijks topscorer Jacco Wevers diverse malen in kansrijke positie. Een van zijn pogingen eindigde net naast de rechterpaal. Het was uitstel van executie, want in de 32e minuut kwam Naaldwijk toch aan de leiding. Uit een hoekschop van Sebastiaan van den Berg kopte Henri Kraan hard binnen (0-1).
Voor de rust miste MVV ’27 net dat beetje geluk om de strijd weer in evenwicht te brengen. Een kopbal van Roel Nooteboom eindigde in de handen Tom Verbakel en Roberto van der Pol kon de bal niet voldoende richting en snelheid meegeven om doel te treffen.

De thuisploeg kwam uitstekend terug van de theepauze. Met 49 minuten op de klok van scheidsrechter Cees Post legde Milano Naarden de bal breed op Lourens van Rooijen die de bal onder de Naaldwijkse doelman doorschoof (1-1).

Naaldwijk moest verder terug en had in de 57e minuut de genadeslag kunnen krijgen. Zonder dat de bal in de buurt was werd Milano Naarden in de zestien onderuit getrokken door Tim Kardol. Arbiter Post was overtuigd en liet de bal op de stip leggen. Zoals aangegeven wist Roel Nooteboom niet af te drukken en groeide keeper Tom Verbakel uit tot Naaldwijks held.
MVV ’27 kreeg hiermee een flinke tegenvaller te verwerken, maar probeerde toch direct weer de aanval te zoeken. Tegen de verhouding in kwam Naaldwijk wederom op voorsprong. Tim Kardol gaf een afgemeten voorzet aan Laurens Bouritius die eenvoudig kon scoren (1-2).
Nog eenmaal konden de mannen van trainer Martin Vermeer terugkomen in de wedstrijd. Op randje buitenspel legde Abdulrachman Yildiz de bal terug op Milano Naarden die de 2-2 voor zijn rekening nam. Met veel inzet werd gezocht naar een nog beter resultaat, maar de aanvallers van Naaldwijk waren aan de andere kant dodelijk effectief.

Gevaarlijkste man van het veld Jacco Wevers werd weer eens aangespeeld en hij krulde de bal met veel gevoel over doelman Glenn Mostert naar de verre hoek (2-3). Alsof de ellende nog niet groot genoeg was voor MVV ’27 zag het haar linkervleugelverdediger Abdulrachman Yildiz geblesseerd uitvallen. De uitblinker aan Maaslandse zijde moest per brancard het veld af met een zeer pijnlijke gekneusde rib.

MVV ’27 trachtte vervolgens voor een derde maal de score gelijk te trekken, maar zag haar pogingen mislukt. Daarentegen was de honger bij Naaldwijk blijkbaar nog niet gestild en via treffers van Johan de Blooijs (2-4) en Roy Middelburg (2-5) haalden de mannen van trainer Kees Kroon een aansprekende, maar zeer geflatteerde zege.

De Maaslanders hebben in de eerste helft van de competitie gelukkig een behoorlijk aantal punten (23) bijeen gesprokkeld, maar nu lijkt voor even de gang eruit te zijn. Na de winterpauze werd nog slechts één punt behaald uit drie duels. Met twee forse nederlagen achter de rug is het te hopen dat het vertrouwen toch weer snel terug komt.

De opstelling van vandaag: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Abdulrachman Yildiz (Stephan Suijker), Roberto van der Pol (Leon van Kersbergen), Hakan Copur '2(Fabian Vermeer), Dion Dickhoff, Lourens van Rooijen, Milano Naarden en Robert van Mierlo