dinsdag 25 februari 2014

Complimenten dames

MVV '27 Vr 1 - SVS Vr 1 0-5 (Rijnmondcup)

Dames, effe een wedstrijdje om de Rijnmondcup tegen een 1e klasser en wel SVS VR1. Die dachten effe dubbele cijfers tegen een 4e klasser en wel MVV’27 VR1. Alle wedstrijden in die 1e klasse van SVS zijn 7-0, 4-1, 6-1 en noem maar op en dan wel allemaal teams in die 1e klasse.
Nu moesten ze tegen de leeuwinnen in Maasland MVV’27 VR1 en dat is andere koek. Dames echt petje af voor jullie spel. Het eerste kwartier begrepen ze niet wat er gebeurde, ze werden onder druk gezet en het was gewoon jammer dat er niet 1 doelpuntje inging. Hierna gingen ze beter combineren en zagen we al snel dat ze niet voor niets 1e klasse spelen. Maar ja, nog steeds 0-0 en dat vonden ze echt niet leuk. De coaches moesten even zoeken naar de juiste oplossing en die kwam voor hun. We hebben het daarna in die 1e helft lang volgehouden en gingen toch met een goed gevoel de pauze in.
De tweede helft was te verwachten van hun kant, snel en goed combinatie voetbal. Ze konden toch echter moeilijk overweg met het fysieke wat wij met leuk combinatie voetbal ook op de mat legden. Conditioneel hebben we het goed volgehouden, waarbij zij het moeilijker hadden. Je kon echt zien dat ze dit niet verwacht hadden van een 4e klassertje. Nou, dames, ik wist al dat jullie konden voetballen, ik wist al dat jullie conditie hadden en ik weet ook zeker dat jullie met deze inzet en deze instelling gewoon de rest van de competitie goed af gaan sluiten. Wat een inzet hebben jullie getoond tot het laatste fluitsignaal. Complimenten ook van de scheids die het ongelofelijk vond dat jullie bleven gaan, al was het maar om dat ene doelpuntje. Al met al, qua uitslag denk je weggespeeld, maar als je de wedstrijd gezien had, dan zou je er wat anders over denken.
Meiden, succes zaterdag in de competitie en de anderen fijne vakantie. Ik hoor graag de uitslag galmen in de bergen als jullie gespeeld hebben. Tot dinsdag op de training na de vakantie.

Groetjes, Joost.

MVV '27 VROUWEN 1 HAALT UIT TEGEN CWO: 5-0

Na de verwachte, maar alleszins acceptabele nederlaag tegen eersteklasser SVS stond zaterdag de vierde wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. CWO uit Vlaardingen was de tegenstander. Met vier meiden en trainer Joost op wintersport en Charelle niet inzetbaar vanwege een woensdag opgelopen blessure bleven er dertien selectiespeelsters over om de strijd aan te binden. Gelukkig was Kim wederom bereid het doel te verdedigen.
Voor de winterstop speelden we onze thuiswedstrijd op het complex van CWO. Destijds sloten we af met een 2-2 gelijkspel, hoewel we zeker in het begin de nodige kansen op de overwinning lieten liggen. Vandaar dat we vandaag afspraken gelijk vanaf het begin druk te zetten en het overwicht dat we in de beginfase zo vaak hebben nu wel in de score uit te drukken.
En lukte dat? Ja! De eerste minuten gingen voetballend redelijk gelijk op en het verschil zat in hem in de scherpte voor de goal. Bij onze eerste mogelijkheid was het via Gaby direct raak. CWO leek van slag en wij maakten hier dankbaar gebruik van. Na een kwartier was de voorsprong uitgebouwd tot 3-0 (Puck en Maaike). Toen ook nog een tegenstander uit het veld werd gestuurd na commentaar op de scheidsrechter leek niets een monsterscore in de weg te staan. Vreemd genoeg werd ons positiespel minder naarmate we langer tegen tien dames speelden, waardoor meer doelpunten in de eerste helft uitbleven.
Na rust was er geen moment sprake van een wedstrijd. CWO probeerde via ruw spel nog wel aansluiting te vinden, maar Puck maakte met haar tweede van de middag aan alle onzekerheid een einde. De eindstand werd bepaald door Maaike, die vanaf elf meter aan mocht leggen na handspel in het zestienmetergebied. Met de zege gaan we vooralsnog aan kop. Een simpele rekensom leert ons dat dit zo blijft als we de resterende zes wedstrijden winnen. Dus laten we dat maar doen.