donderdag 16 januari 2014

Voorbeschouwing MVV '27 - Vitesse Delft

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Persoon Outdoor Living
Pupil van de week: Tim van Roest (E3)

A.s. zaterdag wordt de competitie hervat met de wedstrijd MVV '27 - Vitesse Delft. De thuisploeg sloot het afgelopen jaar af met een knappe vierde plaats op de ranglijst, terwijl de bezoekers nog altijd in de gevarenzone verkeren. Een positief punt voor de Delftenaren is dat zij op de laatste speelronde in december de zespuntenwedstrijd tegen DSVP met 2-0 wisten te winnen en daarmee de degradatieplekken iets verder achter zich konden laten.

In de uitwedstrijd in september werd een gelijkspel (1-1) overeengekomen en dat was ondermeer te danken aan doelman Teko Malanda die zijn ex-teamgenoten met prima reddingen van een beter resultaat kon afhouden.

Beide verenigingen kwamen elkaar in het verleden niet vaak tegen. In het seizoen 1942-1943 werd er tegen Vitesse twee zware nederlagen geleden. MVV '27 maakte dat seizoen overigens niet af bij gebrek aan voldoende spelers en werd voor enkele jaren opgeheven.

Pas in jaargang 2001-2002 kwamen er weer onderlinge duels op het programma. In Delft werd met 2-1 verloren en in Maasland was er een puntendeling (2-2).

Wij wensen beide teams, hun aanhangers en scheidsrechter Annegram een leuke en vooral sportieve wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten