MVV ’27 komt met de schrik vrij.

Hoofdsponsor: BVB Substrates
Wedstrijdbalsponsor: Persoon Outdoor Living
Pupil van de week: Tim van Roest (E3)

In het treffen tegen Vitesse Delft heeft MVV ’27 bijna negentig minuten lang tegen een achterstand aan moeten kijken. De treffer van verdediger Lars Kloet tegen het einde van het duel zorgde er voor dat MVV ’27 verdiend één punt over hield aan het treffen.
Trainer Martin Vermeer moest vooraf flink improviseren door de afwezigheid van de geschorste Jeffrey Wupkes, de langdurig geblesseerde Joost Spruijt en de vakantie vierende Roel Nooteboom en Teko Malanda. Kortom, bijna de gehele laatste linie moest anders ingevuld worden.

Al na één minuut spelen konden de plannen van de trainer in de prullenbak. Een Delftse voorzet van links werd weggewerkt uit het strafschopgebied door Abdulrachman Yildiz, maar daarbij kreeg hij de bal ook op de arm. Scheidsrechter Bas Annegarn was resoluut en wees naar de stip. Aanvoerder Micha van Dasler profiteerde dankbaar van de gelegenheid  (0-1).
In het verloop van de eerste helft had MVV ´27 een overwicht, liet goed veldspel zien, maar wist zich nauwelijks een kans te creëren. De bezoekers daarentegen zorgden met hun uitvallen voor heel wat meer gevaar en de uitblinkende doelman Glenn Mostert moest met goede reddingen de schade beperken.
Op slag van rust werd hij echter toch voor een tweede maal verslagen. Een voorzet van Vitesse Delft werd door de Maaslandse verdediging matig verwerkt en  Micha van Dasler schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel (0-2).

Qua veldverhouding zeker niet eerlijk, maar wat het aantal kansen betreft wél.
MVV ´27 kwam de tweede helft stroef op gang en de bezoekers kregen weer de nodige kansen om de score op te bouwen. De grootste mogelijkheid kreeg Du´aine Rivers die zich in de 51e minuut knap vrijspeelde en van korte afstand kon uithalen. Waar hij eenvoudig een hoek had kunnen uitkiezen, koos hij voor een harde pegel door het midden die op miraculeuze wijze tot hoekschop werd verwerkt door Glenn Mostert. Het had de doodsteek kunnen betekenen voor de Maaslanders, maar zij kwamen hierna steeds beter in het spel. De flanken werden meer opgezocht en de Delftenaren hadden steeds meer moeite de trein te stoppen.

In de 67e minuut leek Milano Naarden door te breken, maar werd in het strafschopgebied onderuit getrokken. De arbiter zag er tot grote woede van de Maaslanders geen strafschop in. Na commentaar op de leiding moesten zowel verzorger Egbert van der Worp als leider John Emmerig met rood achter de afrastering.

In de 78e minuut gaf Lars Kloet een crosspass naar de linkerkant van het veld waar Joey van Oosten de bal voor zijn rechtervoet plaatste en in de verre hoek de aansluitingstreffer binnentrapte (1-2).
MVV ´27 had de smaak te pakken en acht minuten later was het weer raak. Een vrije trap van Joey van Oosten werd licht getoucheerd door Lars Kloet en via de paal viel de bal achter doelman Robert Jan Kuipers  (2-2).
Voordat de blessuretijd in zou gaan, kwam Vitesse-speler Rensy Barradas te hard in bij een duel met Abdulrachman Yildiz en werd voortijdig naar de douche gestuurd.
De stand zou niet meer wijzigen en beide ploegen moesten zich tevreden stellen met één punt.

De Maaslandse opstelling: Glenn Mostert, Stanley Klop (Fabian Vermeer), Lars Kloet, Koen Hordijk, Abdulrachman Yildiz, Dion Dickhoff, Hakan Copur (Joey van Oosten), Robert van Mierlo, Lourens van Rooijen (Kevin Bouter), Milano Naarden en Roberto van der Pol.