zondag 26 januari 2014

MVV ’27 mist felheid

Hoofdsponsor: BVB Substrates

Op bezoek bij SVC ’08 liet MVV ’27 zich volledig aftroeven op felheid. Twee technisch geschoolde teams stonden op het ijzig koude Oostersportpark tegenover elkaar, maar de Maaslanders misten net dat stukje inzet en felheid om de wedstrijd in evenwicht te houden. Dat de ploeg uit Wassenaar de drie punten thuis hield, was dan ook verdiend.
De technische staf toonde wat ongebruikelijke gezichten. Martin Vermeer (moeder enkele dagen eerder overleden) en Arno van Nierop (wintersport) ontbraken aan de zijlijn. Hun taken werden overgenomen door Jelle de Fockert en Frank Rasens. Dit duo had vooraf ongetwijfeld een leuker debuut dan de 4-0 nederlaag in gedachten gehad.
Het eerste kwart van het duel was er een evenwicht in sterkte. Veel strijd tot aan de zestien, maar beide keepers kregen niet veel meer dan wat terugspeelballen te verwerken.
Het restant van de eerste helft liet een beter SVC ’08 zien. MVV ’27 werd naar achteren gedwongen en de thuisploeg kreeg behoorlijke kansen de score open te breken. Jerry Plat en Ferry Roeleveld hadden hun ploeg in drie kansen op voorsprong kunnen brengen, maar zagen óf doelman Glenn Mostert op hun weg óf dat de juiste precisie ontbrak.
Stanley Klop verdraaide met nog tien minuten voor de theepauze bij het uitverdedigen zijn knie en moest zich laten vervangen door Erik van Geest. Hoe lang hij uitgeschakeld zal zijn, is moeilijk aan te geven.
In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf beleefde MVV ’27 het beste deel van haar wedstrijd. Roberto van der Pol zag zijn indraaiende bal door Nicolas Sacre van de doellijn gekopt worden. Doelman Joris van Harmelen was op dat moment al verslagen. Bij een volgende aanval gaf Robert van Mierlo de bal strak voor, maar Joey van Oosten lepelde deze over de lat.
SVC ’08 nam vervolgens het heft weer in handen en zou dit niet meer uit handen geven. MVV ’27 kon geen vuist meer maken en liet zich terug dwingen op eigen helft. In de 64e minuut kreeg de MVV ’27-defensie de bal niet weg uit de doelmond en was het Ferry Roeleveld die de bal hard binnentrapte (1-0).
Binnen ‘n kwartier was de strijd gestreden, want achtereenvolgens Steve de Ruiter (2-0), Thomas Schlaman (3-0) en Benjamin Gomes (4-0) zagen kans de verdediging van MVV ’27 voor schut te zetten.
Tussen deze treffers door had Milano Naarden nog iets terug kunnen doen, maar de Maaslandse topscorer stuitte bij zijn poging op keeper Joris van Harmelen.
De prima leidende scheidsrechter Pieter de Jong uit Almere hield zich netjes aan de regels, liet de juiste hoeveelheid minuten extra tijd uitspelen, maar dat had van de Maaslandse toeschouwers al lang niet meer gehoeven. Men zocht liever de warmte weer op.