vrijdag 11 januari 2013

Selectie MVV '27 op trainingskamp

Vrijdagmiddag 4 januari 2013 vertrokken de selectie elftallen MVV1 en MVV2 voor een trainingsweekend naar Zutphen ter voorbereiding op het 2e gedeelte van het voetbalseizoen.

Het is vrijdag klokslag 14.00 uur als onze buschauffeur/selectiespeler Roel Nootenboom de bus start en vertrekt voor een sportief uitdagend weekend. Twee uur later kwamen we aan bij het sport Resort Hotel Inntel in Zutphen alwaar de MVV ’27 vlag ter verwelkoming al fier wapperde. De spelers, medische staf en technische staf betraden het complex en keken hun ogen uit; wat een schitterend complex! De eerste indruk was meteen: dit gaat een mooi, sportief en gezellig weekend worden. In de voor MVV '27 gereserveerde vergaderruimte werd de kamer indeling bekend gemaakt en vervolgens werden de spullen in de kamers gezet. Hierna was er een meeting in onze vergaderruimte. Afspraken en uitleg van het weekend werden toegelicht. Hierin werd o.a. duidelijk gemaakt dat alle spelers en ja, ook de medische- en technische staf, in koppels van twee werden ingedeeld. Elk koppel kon punten vergaren per sport onderdeel. Op zondagmiddag worden dan alle punten per koppel opgeteld om zodoende over te kunnen  gaan tot de prijsuitreiking. Er lagen prijzen te wachten voor de drie beste koppels. Daarnaast een prijs voor de titel kampstaflid 2013 (te bepalen door de gehele staf) en een prijs voor de titel kampspeler 2013 (te bepalen door de gehele spelersgroep). Na een welkomstdrankje werden we verwacht in het restaurant voor het diner. Het drie gangen diner was van prima kwaliteit. 

Nu werd het tijd voor het eerste sport onderdeel. Het eerste sport onderdeel was indoor tennis. Om 19.00 uur startte de gehele groep verdeeld over vier banen. Het eerste uur konden de koppels zich kwalificeren voor de indeling op strekte. Na hevige strijd en discussie over in en of uit werden na een uur de koppels per veld verdeeld op sterkte. 
Zo ontstond er op alle velden nogmaals een uur lang strijd voor de finale en de te vergaren totaal punten voor dit sport onderdeel. 

Na deze inspanning, waarbij het nodige vocht is verloren, werd het tijd om de vochthuishouding van een ieder weer op peil te brengen. Aan de bar bij de tennisbanen was ondertussen ook voetbalvereniging Spakenburg gearriveerd die daar ook een weekend hadden gepland. Het werd een gezellige avond met veel Nederlandse meezingliederen. De stafleden en aanwezige sponsors van Spakenburg werden betrokken in ons gezellig samen zijn.  

Het is zaterdagochtend 9.00 uur als iedereen in het restaurant geniet van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Veel tijd om uit te buiken is er niet want om 9.40 uur staat de verzorging door de medische staf alweer op het programma. 
In de mooie en oosterse sfeer ingerichte verzorgingsruimte stonden Paul en Egbert de spelers op te wachten en werden diverse spelers gereed gemaakt voor de zware dag. 



Het is 10.00 uur als het voetbal indoor toernooi start. Het 2 uur durende voetbal toernooi was loodzwaar en in hoog tempo ging de bal rond. Diverse mooie acties en doelpunten waren te beleven en de spelers lieten zien dat MVV technisch goed kan voetballen. Tijdens dit toernooi waren de spelers die herstellende zijn van hun blessure onder begeleiding van de medische staf aan het werk met oefeningen in de fitness ruimte en het zwembad. 



Het is 12.30 uur als iedereen weer in het restaurant zit te genieten van een heerlijke 
lunch.




Hierna was er voor een ieder een rust periode. 
De één lag even op de bank bij de open haard, de ander ging weer zwemmen of naar de sauna. 



Om 14.00 uur was er alweer een nieuwe sport activiteit. Vier squash banen waren twee uur lang voor MVV ’27 gereserveerd. Deze loodzware sport werd net als het tennis onderdeel ingedeeld en verwerkt. De strijd was prachtig. Steeds twee personen in de vier kooien die het elkaar lastig maakten en er werd voor elke centimeter gestreden. 






Om 16.00 uur is dan ook iedereen uitgeblust en aan rust toe. Om 18.00 uur stond alweer een barbecue gepland. In de tussenliggende tijd maakte ieder op zijn manier gebruik van dit rust moment. Bij de tweede bar van het complex bevindt zich de bowlingbaan en de barbecue. Nadat enkele spelers zich ontpopt hadden als ware barbecue koks was het smullen van het vlees. 
Aansluitend stond het laatste onderdeel klaar waarmee punten konden worden verdiend voor de te behalen prijzen. Bowlen was dit onderdeel. En mede omdat er punten waren te verdienen werd er serieus getracht om de kegels omver te gooien. Soms zag je zelfs koppels een dansje maken met een handje klap daarbij. 

Het is 22.15 uur als de bestelde bus gearriveerd is. De gehele groep (spelers en staf) gaan met elkaar naar Arnhem voor een avondje stappen. Onder het motto we zijn een team, samen uit en samen thuis werd het een bijzondere gezellige avond. We verbleven met de hele groep in een grote ski bar- discotheek. Om 4.00 uur lag iedereen weer op zijn kamer in dromenland.


Zondag 10.00 uur zit MVV '27 weer aan het ontbijt. Na het ontbijt worden de kamers ontruimt en gaan de spullen in de bus. Maar het was nog niet gedaan. Eerst werd er een wandeling van 1 ½ uur gedaan langs de IJssel. Teruggekomen in het hotel werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Onze hoofdtrainer P. van der Hoorn nam namens de staf het woord. Hij bracht eerst een compliment uit naar de spelers over het getoonde gedrag tijdens dit weekend. Vervolgens een dankwoord naar bestuur en de sponsors die dit weekend financieel mogelijk hebben gemaakt. En tot slot een dankwoord aan John Emmerig voor de organisatie van dit weekend. Dan was het moment voor de prijsuitreiking;

1.   Koppel Roel Nootenboom en Lars Kloet

2.   Koppel Leon Kersbergen en Ivo Fiers

3.   Koppel Laurens van der Hoeven en Martijn Ham

·         Kampspeler van het jaar werd unaniem gekozen door staf: Roel Nootenboom.

Hierna was het Pieter van Rijs die namens de spelers sprak. De spelers konden niet unaniem 1 kampstaflid kiezen. En maakte zodoende 2 stafleden kenbaar als kampstaflid. En deze twee prijzen werden gewonnen door Jan Lamein en Egbert van der Worp. Tot slot nam Roel namens de groep nog het woord en bedankte John Emmerig voor zijn inzet en overhandigde namens de spelers een dinerbon om samen met zijn partner uit eten te gaan. Tot slot nam de manager van het Resort Hotel Inntel onverwachts het woord. Hij bracht zijn complimenten en dank uit naar een ieder van MVV ’27. De manager gaf aan dat hij door de jaren heen al heel veel (voetbal) verenigingen in het complex heeft mogen ontvangen. Maar dat MVV ’27 boven aan zijn lijstje staat als het gaat om de meest correcte club. En mede met deze woorden is het kamp niet anders te formuleren als zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. De bus Nootenboom vertrok en precies volgens schema waren we rond 15.00 uur weer op parkeer terrein van onze o zo mooie club MVV ’27.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten