zondag 20 januari 2013

MVV’27 D1 – Feyenoord D2 (E-Top) (0 – 7) 1 – 12

Onder barre weersomstandigheden trad D1 op het kunstgras van VDL aan tegen de talenten van Feyenoord. De eerste 10 minuten kon MVV de nul nog houden, maar een misverstand in de verdediging gaf de spits een kans vanaf links.

Hij twijfelde geen moment en schoot droog hoog in het dak van de goal. Kort daarop een afgeslagen aanval van de linksbuiten, Koen dwong hem naar de rand van de 16, waar hij met een mooie actie zich vrij draaide en in de draai de verre hoek zocht. Via de binenkant van de paal was het 0 – 2. Daarna volgden de goals elkaar snel op. MVV kwam er niet uit met de straffe oosten wind tegen.
De 2e helft begon ook weer veelbelovend, maar echt kansen werden er niet gecreëerd. Eenmaal mocht Luuk vanaf de rand 16 aanleggen, maar de keeper bewees zijn kunnen door de bal klemvast te hebben. MVV kwam telkens te laat en liet Feyenoord lekker combineren. Een kopbal van een Feyenoord verdediger leverde uiteindelijk de ere treffer op. Aan sommige goals zat een buitenspel luchtje, maar al met al leidde de scheidsrechter zonder assistentie van grensrechters de wedstrijd zeer bekwaam.

Al met al een leuke ervaring voor onze jongens, maar MVV D1 zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om in de 2e helft van dit seizoen punten te gaan pakken. Beter inspelen, in de bal komen en met elkaar praten kan een begin zijn. Probeer ook altijd bij balbezit met je gezicht naar de bal vrij te lopen.
Namens MVV wil ik VDL en Jelle bedanken voor deze mogelijkheid om onze D1 te laten voetballen op 19 januari 2013.