zondag 13 januari 2013

Domme actie kost MVV ’27 de zege

MVV ’27 hoefde gisteren alleen nog maar de blessuretijd uit te spelen tegen het machteloze Westlandia, maar zag een zekere overwinning teloor gaan na een onnodige actie van Jesse Lub. In de voorafgaande 90 minuten had de doelverdediger meer dan degelijke indruk achter gelaten, maar één moment van onbeheersing kostte de ploeg uiteindelijk de zege. Nadat hij een voorzet had gevangen werd hij licht geraakt door de Naaldwijkse invaller Brendan van den Berg. Geïrriteerd gaf Lub zijn tegenstander een forse duw, waarna de Maaslandse keeper én een rode kaart voorgeschoteld kreeg én de bal op de stip verdween. Diezelfde Van den Berg vonniste ten koste van de als keeper aangewezen Hakan Copur (2-2). MVV ’27 had zijn drie wissels al gebruikt en zodoende moest hij een trainingsjack aantrekken om in het doel plaats te nemen. Tien seconden na de gelijkmaker floot scheidsrechter Hans Doesburg voor het einde.
De eerste vijf minuten werden besteed aan het elkaar aftasten en uitvinden hoe de partijen opgesteld stonden.  Vervolgens werd het duel in de van een matig zonnetje voorziene vrieskou aantrekkelijk, want de score werd al snel geopend.  Een voorzet van de Naaldwijkse middenvelder Joris Lemmens belandde op het hoofd van Bob Dijkhuizen en via de handen van Jesse Lub belandde de bal in het doel (1-0). Lang kon de thuisploeg de voorsprong niet vasthouden. Een kleine twee minuten later knalde Leon van Kersbergen de bal hard richting de verre rechter kruising en doelman Pieter Blanken was kansloos (1-1).
Weer vier minuten later, inmiddels de 14e minuut, kwam MVV ’27 zelfs op voorsprong. Recht voor het Naaldwijkse doel kon Erik van Geest een rebound vrij inschieten en diens gekraakte schot kwam uit bij de mee opgekomen Kevin Bouter die de 1-2 aantekende.
Pas in de 32e minuut kon Westlandia weer eens in de buurt van het Maaslandse doel komen, echter de door Bob Dijkhuizen matig ingeschoten bal kon eenvoudig gepareerd worden door Jesse Lub. In de 41e minuut moest de goalie nog eenmaal in actie komen. Een vrije trap van Michel Duijvesteijn werd door Erik van Vliet goed ingekopt, maar de doelman wist de bal stijlvol over het doel te tikken.
De tweede helft bleek een matige kopie van de eerste. MVV ’27 liet zich terugzakken en Westlandia nam dankbaar het initiatief. De bezoekers hoefden echter niet veel te vrezen, want de pogingen van Westlandia waren machteloos.
Roberto van der Pol kreeg nog een goede mogelijkheid het duel te beslissen uit een pass van Leon van Kersbergen, maar zijn schot stuitte op keeper Blanken. Aan de andere mocht ook MVV ’27 zich gelukkig prijzen dat de als voorzet bedoelde bal van Rick van Zijl slechts over de bovenkant van de lat scheerde.
De Maaslanders hadden zoals gezegd vervolgens de wedstrijd moeiteloos uit kunnen spelen, maar dat gebeurde dus niet. Een kater van jewelste was het gevolg en deze moet komende zaterdag in de wedstrijd tegen en in Honselersdijk dan maar weggewerkt worden.