woensdag 10 november 2010

Forse nederlaag MVV ’27 in Rozenburg

Op het complex waar MVV ’27 warme herinneringen heeft aan de promotie naar de 2e klasse in het seizoen 2004-2005, leed de Maaslandse ploeg zaterdag een forse nederlaag: 4-1. Rozenburg, dat na acht wedstrijden drie punten minder had dan MVV ’27, toonde vanaf het eerste fluitsignaal aan vanuit een sterke organisatie de fouten van MVV ’27 af te wachten. In de derde minuut ervoeren de Maaslanders de eerste snelle tegenstoot, waar er nog vele van zouden volgen. De eerste inzet kon de kersverse vader Koen Herlaar nog verwerken tot hoekschop. Deze hoekschop was de Maaslandse defensie te machtig; bij de eerste paal werd deze tot doelpunt gepromoveerd. Eén minuut later kreeg MVV ’27 direct de beste kans van de wedstrijd. Silvio Vermeer faalde echter oog in oog met de Rozenburg-doelman. De volgende gevaarlijke momenten waren vrijwel allemaal voor de thuisploeg. In de 29e minuut leidde dit tot de 2-0. In een feilloze, razendsnelle tegenstoot werd de buitenspelval ontweken en kon de tweede goal eenvoudig worden binnengeschoven. Een daaropvolgende tactische omzetting in de MVV ’27-defensie kon niet voorkomen dat Rozenburg nog voor rust een derde maal trefzeker was. De 3-0 ruststand was aanleiding om in de tweede helft volop de aanval te zoeken, maar zowel de overtuiging als hele grote kansen ontbraken. Invaller Bram Jansen bracht in de 60e minuut met een vrije trap de marge, en daarmee enigszins de spanning, terug. De Maaslanders kwamen in het laatste halfuur enkele keren dichtbij de aansluitingstreffer, maar moesten ondertussen in de defensie alle zeilen bijzetten om de tegenstoten van Rozenburg te pareren. In de blessuretijd liep de thuisploeg met de allesbeslissende 4-1 uit naar een afgetekende uitslag. Hiermee belanden de Rozenburgers in de onderste regionen van de middenmoot, waarin MVV’27 zich vooralsnog ook blijft bevinden. Dinsdag komt MVVV '27 opnieuw in actie. Het gaat dan op bezoek bij VVK voor de 1e ronde van het toernooi om de RTV Rijnmond Cup. Aanvang is 20.00 uur.