woensdag 10 november 2010

Dames MVV '27 pakken koppositie

In een zinderend uitduel tegen Honslersdijk hebben de Maaslandse dames met een 2-3-overwinning de koppositie in de competitie weten te veroveren. Beide ploegen hadden tot dit weekend geen puntverlies geleden en op doelsaldo voerde MVV '27 de ranglijst aan. Door deze overwinning staan de dames nu drie punten los van de nummer twee. Ondanks het gemis van de keepster, waardoor er enigzins geimproviseerd moest worden met de opstelling, begon MVV sterk aan de wedstrijd. De wedstrijd werd geleid door het initiatief van de Maaslandse dames en na een kleine tien minuten resulteerde dit in de openingstreffer van de voet van Mariëlle Alsemgeest. Tien minuten later stond de 0-2 op de scoreborden nadat Brenda Ham een goede opgezette combinatie in een doelpunt om wist te zetten. De eerste 20 minuten van het duel ging het de Maaslandse dames voor de wind, maar het wedstrijdbeeld veranderde hierna door een ommekeer in de arbitrage. De wedstrijd werd regelmatig doodgefloten door vermeende overtredingen aan de kant van MVV. Door twee dubieuze vrije trappen en een gebrek aan rust in de Maaslandse defensie wist Honslersdijk voor het einde van de eerste helft nog terug te komen naar een 2-2 stand. Met opgeheven hoofd begonnen de Maaslandse dames aan de tweede helft, vastbesloten om zich niet uit de wedstrijd te laten fluiten. Het was Brenda Ham die in de 75e minuut de tegenpartij het nakijken gaf en MVV '27 naar de overwinning schoot. Na nog 1 5uiterst spannende minuten klonk dan uiteindelijk toch het eindsignaal en kon de victorie gevierd worden. Bij inloopshirtsponsor Grieks restaurant Milos te Den Haag hebben de Maaslandse dames zich tegoed gedaan aan een welverdiend overwinningsmaal.