vrijdag 19 november 2010

Arbitrale dwaling nekt MVV ‘27

14 november 2010 | MVV ’27 leek afgelopen zaterdag op weg naar een overwinning op SHO. Mede door een arbitrale dwaling kwamen de Oud-Beijerlanders terug in de wedstrijd en gingen zij er uiteindelijk toch nog met de drie punten vandoor. De equipe van Pim van der Hoorn begon goed aan de wedstrijd. Het elftal probeerde met snel positiespel tot kansen te komen, wat vooral in de beginfase lukte. Dion Dickhoff raakte na drie minuten de paal en na een kwartier spelen was het de beurt aan Silvio Vermeer om de lat te raken. Vervolgens werden de Maaslanders te slordig in de passing om tot uitgespeelde kansen te komen. Toch ging MVV’27 de rust in met een voorsprong. Vanuit het niets nam Steven Olsthoorn de bal vanuit de stuit op zijn slof (zie foto) en liet de doelman van een meter of twintig kansloos. Na rust kon de goede lijn niet worden doorgezet. SHO nam het initiatief over en MVV ’27 werd gedwongen steeds verder achteruit te lopen. Toch viel de verwachte 1-1 rauw op het dak. Scheidsrechter Van de Graaf keurde een buitenspeldoelpunt goed. Op het moment dat de bal gespeeld werd stonden beide spitsen van SHO ruim een meter buitenspel. Het terechte vlagsignaal werd genegeerd, waardoor Miguel Lopes-Silva op doelman Herlaar kon afgaan en Jan Jaspers een niet te missen kans gaf door de bal breed te leggen. Daarna zat alles tegen voor de Maaslandse equipe. Discutabel rood was er voor Pieter van Rijs, een mogelijke strafschop werd niet gegeven en tot overmaat van ramp scoorde SHO via Invaller Ramon Barendregt de 1-2. In de slotfase kregen Roel Nooteboom en Mark Akkerman (tweemaal)  nog levensgrote kansen op een terecht gelijkspel. Maar zoals Pim van der Hoorn na afloop aangaf, zit MVV’27 in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag gaat MVV '27 op bezoek bij koploper CWO.