zondag 2 juni 2013

Joke Rasens en Joop Alsemgeest ontvangen de Rien van Eijmeren award!


Gisteravond om 19 uur werd het even rustig in de kantine. Het feestgedruis werd stil gelegd om aan twee bijzondere clubmensen de Rien van Eijmeren Award (RvE) uit te reiken.

Het bestuur kiest jaarlijks uit het groot aantal vrijwilligers wat bij de club zijn/haar werkzaamheden doet, iemand die zich hierin opvallend onderscheid.
Dit jaar was er snel unaniem besloten toen de nominaties binnen het bestuur bekend werden. Joke Rasens en Joop Alsemgeest moesten het worden. Twee mensen die op de achtergrond belangrijk werk voor MVV ’27 uitvoeren.

Joke is DE vrouw van de ledenadministratie. Al meer dan 40 jaar klaar zij deze klus. Gestart als jong meisje ondersteunde zij haar vader. Toen werd er nog gewerkt met een kaartenbak. Piet Roels volgde zijn vader op en Joke bleef de ledenadministratie met veel zorgvuldigheid doen. De computer kwam en dat maakte veel van Jokes werkzaamheden overzichtelijker. Vervolgens digitaliseerde de KNVB en ontstond Sportlink en natuurlijk ging Joke mee. Ook in de automatische incasso-slag die momenteel onder de huidige penningmeester wordt uitgevoerd is zij een onmisbare schakel. Bij ons weten is er geen vrijwilliger bij MVV ’27 die zolang met zoveel betrokkenheid dezelfde taak uitvoert. Joke Rasens heeft de RvE meer dan verdiend!

Joop Alsemgeest werkte de laatste jaren veel met Joke samen. Hij is degene die zorgt voor de pasjes en het op orde houden van vele zaken in Sportlink.
Echter, Joop heeft in zijn carrière bij de club veel meer gedaan. Eind jaren 80 gestart als administratief ondersteuner van het toenmalig jeugdbestuur. Leider/trainer geworden van F-E-D en later scheidsrechter/grensrechter. Stond mede aan de wieg van het (Westlands) F-toernooi. Dit toernooi wordt nog altijd jaarlijks op tweede Paasdag bij MVV ’27 gehouden en was ruim 10 jaar toernooi-coördinator voor Westland-Cup, thuistoernooien en Kerstvakantieschoolzaalvoetbaltoernooi.
Joop heeft jarenlang in de redactie gezeten van het clubblad. Daar hoorde ook regelmatig het tikken van het clubblad bij. Joop heeft een cruciale rol gespeeld in het aanleggen van het computersysteem in de kantine en op het wedstrijdsecretariaat. Hij is degene die ervoor zorgt dat op onze schermen iedere zaterdag weer nieuwe berichten draaien. Ook Joop Alsemgeest heeft de RvE meer dan verdiend.
Vanuit het bestuur willen we Joke en Joop van harte feliciteren met de Rien van Eijmeren Award en wij hopen dat jullie beiden hopelijk nog enige tijd je werkzaamheden bij de club zult blijven uitvoeren! Want zonder de inzet van mensen als Joke en Joop is MVV ’27 niet de mooie club die het nu is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten