woensdag 1 september 2010

MVV’27 bekert verder na overtuigende zege op HVC’10

29 augustus 2010 | Na overwinningen op Quintus en Wateringse Veld won de ploeg van Pim van der Hoorn ook de derde bekerwedstrijd van het seizoen. Op sportpark de Commandeur liet de Maaslandse brigade zien klaar te zijn voor de seizoensouverture volgende week uit bij het Rotterdamse FC Maense. In het eerste half uur kon de fusieclub uit Hoek van Holland via Dennis kok nog tweemaal gevaarlijk verschijnen voor doelman Koen Herlaar, maar in het overige gedeelte van de wedstrijd heerste de Maaslandse ploeg op alle fronten. De thuisploeg opende na 35 minuten terecht de score na een schitterende aanval. Steven Olsthoorn stuurde met een slimme steekpass Mark Akkerman weg, die vervolgens Joey van Oosten een niet te missen kans gaf.
Na de rust kwam HVC’10 er helemaal niet meer aan te pas. Nadat een kopbal van Roel Nooteboom nog op de lat belandde, zorgde Joey van Oosten tien minuten na rust met zijn tweede treffer voor de 2 – 0 voorsprong. Hij volleerde een uitstekende voorzet van opnieuw Mark Akkerman onberispelijk hard achter de Hoekse doelman Roy Deybel.
MVV ’27 verzuimde in de slotfase de score hoger op te voeren. Mark Akkerman had het vizier een aantal maal niet op scherp staan, de jarige Pieter van Rijs raakte met een afstandschot de paal en de jongeling Roberto van der Pol miste één op één net de kracht om zijn spel te bekronen met een treffer.
Na afloop was Trainer Pim van der Hoorn tevreden, maar zag nog wel verbeterpunten:,, In balbezit speelden we beter dan in de voorgaande wedstrijden, daardoor kregen we genoeg kansen, maar in de omschakeling laten we nog steeds teveel steken vallen. In de komende week zullen de laatste puntjes op de I gezet moeten worden. Toch ziet de oefenmeester de competitie met vertrouwen tegemoet:,, We hebben een prima voorbereiding achter de rug. Met deze ploeg is handhaving niet goed genoeg. Wij moeten het komend seizoen gaan strijden om de prijzen.’’