zondag 6 december 2009

MVV’27 boekt zeer belangrijke overwinning uit bij BVCB

MVV’27 won afgelopen zaterdag van de nummer drie op de ranglijst. De Maaslanders lieten de opbouw over aan hun opponent, maar gaven de spelers van BVCB vervolgens geen millimeter ruimte. Over negentig minuten verdiende MVV’27 de 1 – 2 overwinning.
Het eerste doelpunt kwam op naam Wessel Hoogwerf. De Maaslandse spits promoveerde een uitstekende voorzet van Mark Akkerman tot doelpunt en zorgde in de 22e minuut voor de 0 – 1-voorsprong. Drie minuten voor rust kreeg BVCB een strafschop. De neergelegde BVCB-spits Robin Monsma besloot de strafschop zelf te nemen, maar faalde oog in oog met doelman Koen Herlaar. De rebound werd vervolgens benut door Maarten Tans, maar scheidsrechter Duarte keurde het doelpunt af wegens vermeend te vroeg inlopen.
Een kwartier na rust kreeg BVCB een herkansing vanaf elf meter. Zonder te twijfelen ging opnieuw Robin Monsma achter de bal staan en liet Koen Herlaar vervolgens kansloos.
MVV’27 ging er uiteindelijk met de drie punten vandoor dankzij een weergaloze vrije trap van Ruud Vermeulen. Zeventien minuten voor tijd plaatste hij de bal vanaf 25 meter over doelman Mark Gaerthe in de verre kruising.
,,Ik vond ons vandaag beter dan de nummer drie op de ranglijst. Door de druk die we naar voren gaven, lieten we BVCB niet in hun spel komen. De overwinning is dan ook terecht,’’ concludeerde een stralende oefenmeester Ruud Spierings na afloop.