maandag 14 december 2009

MVV ’27 als herboren

MVV ’27 lijkt de weg omhoog definitief te hebben ingezet. Na de 1-2-zege van vorige week op BVCB, was de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester Ruud Spierings veel te sterk voor subtopper SVC ’08. Op Sportpark De Commandeur werd het maar liefst 6-1 in het voordeel van de thuisploeg. De zege was volledig verdiend en had absoluut nog hoger uit kunnen vallen als MVV ’27 het vizier ook in de eerste helft op scherp had gehad. Alleen al in de eerste tien minuten vielen er drie doelrijpe kansen te noteren, die alle niet werden benut. Na een half uur spelen brak verdediger Stanley Klop echter de ban: 0-1. Meteen na de thee bracht Steven Olsthoorn de stand op 0-2. Een minuut later kwam SVC ’08 al terug in de wedstrijd via een benutte penalty na een vermeende overtreding van de uitstekend spelende Coen Hordijk. Daarna liet MVV helemaal niets over van de fusieclub uit Wassenaar. Tweemaal Mark Akkerman, Martin van Berkel (strafschop) en Wouter van Alphen maakten het halve dozijn vol, waarna het feest in de bomvolle kantine kon losbarsten.