woensdag 29 februari 2012

MVV '27 de sterkste in doelpuntrijk duel: 3-6!

18 februari 2012 | MVV ’27 heeft de vrije zaterdagmiddag benut door een vriendschappelijke wedstrijd te spelen bij de Waddinxveense derdeklasser Be Fair. Het duel was leuk om te zien met veel doelpunten, maar werd bovenal zwaar beïnvloed door de harde en koude wind die in de lengterichting van het kunstgrasveld stond. De eerste helft startte MVV ’27 met die harde wind mee en nam direct het initiatief. De thuisploegprobeerde zo veel mogelijk van het eigen doel af te spelen wat echter nagenoeg onmogelijk bleek. Men kwam in de eerste 45 minuten dan ook nauwelijks over de middellijn. De Maaslanders combineerden vlot, konden elkaar goed vinden en lieten zich weinig verleiden door hoge en harde dieptepasses. Men hield het spel kort.

In de 13e minuut werd een voorzet van Roberto van der Pol door Milano Naarden (zie foto) omgezet in een doelpunt (0-1). Precies een kwartier later trof Dennis Verbeek doel bij de eerste paal uit een corner van Mark Akkerman (0-2) en vijf minuten later werd het 0-3. Nu was het weer Mark Akkerman die Dennis Verbeek bediende.In de laatste vijf minuten voor de rust werd de verdediging van Be Fair helemaal tureluurs van de Maaslandse aanvalsdrift. Met een harde lage schuiver schoot Roel Nooteboom nummer vier achter de arme Waddinxveense keeper (0-4). Vervolgens was het Mark Akkerman die met het hoofd(!) een voorzet van Milano Naarden afrondde (0-5) en nog eens enkele minuten later kon diezelfde Naarden eenvoudig scoren, nadat Dennis Verbeek de bal breed lag (0-6). Met deze grote marge gingen beide ploegen naar de theepauze en moest het voor MVV ’27 toch mogelijk zijn om hier winnend vandaan te komen. De tweede helft zag uiteraard een verbeten aanvallend Be Fair dat de stand een betere aanblik wilde geven. Men zag dan ook kans om driemaal te scoren. Verder dan een 3-6 eindstand kwam men niet. Daar moet bij gezegd worden dat MVV ’27 heel vaak op de helft van de tegenstander te vinden was met heel veel goede scoringsmogelijkheden. Een eindstand van 5-9 had ook zeker niet misstaan!