zondag 4 september 2011

MVV’27 start competitie met puntendeling

De eerste wedstrijd voor het seizoen heeft voor MVV’27 een zwaar bevochten punt opgeleverd. Op het kunstgras van Haaglandia leidde de Maaslandse formatie lang, maar werd door een late tegentreffer ‘slechts’ één punt mee naar Maasland genomen. Vier weken geleden namen beide ploegen het in Maasland al tegen elkaar op in een vriendschappelijk treffen, waarin de Rijswijkers aan het langste eind trokken. Ook zaterdag maakte Haaglandia vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk een sterke tegenstander te zijn. De dominante ploeg was in de twaalfde minuut dichtbij de openingstreffer. Roel Nooteboom stopte een Haaglandia-aanvaller foutief binnen de eigen ‘zestien’, waarna Haaglandia vanaf de penaltystip mocht aanleggen voor de 1-0. Hetbuitenkansje werd echter niet verzilverd. Tien minuten later was het de zelfde Nooteboom die wél de openingstreffer wist te noteren. Uit een goed uitgevoerde corner kopte hij feilloos de 0-1 binnen. De achterstand was voor Haaglandia het teken de druk nog meer op te voeren. MVV’27 kwam zeker in de twee helft weinig meer aan voetballen toe, maar goed collectief verdedigen zorgde ervoor dat de Rijswijkers vrijwel niet tot grote kansen kwamen. Op het moment dat overwinning voor MVV’27 dichtbij was, sloeg het betere Haaglandia toch toe. In de 87e minuut werd op de rechterflank de vrije man gevonden, die de gelijkmaker binnenwerkte.
Trainer Pim van den Hoorn kende gemengde gevoelens bij de puntendeling. “Als je drie minuten voor tijd voor staat, moet je de overwinning binnenslepen. Maar over negentig minuten was Haaglandia de betere ploeg. Ik verwacht dat we vandaag één van de lastigste uitwedstrijden van de competitie gehad hebben. In tegenstelling tot de wedstrijden in de voorbereiding konden we vandaag geen vuist maken in balbezit. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met het zwaarbevochten punt.”