vrijdag 23 september 2011

MVV '27 met 0-2 te sterk voor Roodenburg

19 september 2011 | Zonder hoofdtrainer Pim van der Hoorn, hij had elders verplichtingen voor zijn trainersopleiding, maar met stand-in Alexander van der Bol reisde MVV 27 af naar het Leidse Roodenburg. Peter Bos (hamstring) en Dennis Verbeek (enkel) moesten noodgedwongen het duel langs de kant volgen. Na  negentig minuten voetbal was MVV ‘27 drie punten rijker, maar vanzelf ging dat niet. In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, al creëerde MVV iets meer kansen dan de thuisploeg. Het tweede bedrijf gaf een geheel andere spelbeeld. De Maaslanders lieten zich ver terugzakken en kwamen er met counters sporadisch uit. De toeschouwers moesten op tijd langs de lijn staan, want al na twee minuten opende Wouter Jansen (zie foto) de score. Uit een onoverzichtelijke situatie kreeg hij de bal voor de voeten en passeerde de Leidse keeper (0-1). Aan de andere kant van het veld moest doelman Koen Herlaar handelend optreden toen een Roodenburg-aanvaller de bal van zo’n 25 meter hard op het Maaslandse doel schoot. Herlaar met de vingertoppen en de lat voorkwam een tegentreffer. Fred van Maaswaal knalde even later ook van afstand op het doel, maar ook de doelman van de Leidenaren redde fraai. Zo verliep de eerste helft verder met kansen aan beide zijden en zoals al aangegeven had MVV ‘27 de betere kansen. Dion Dickhoff haalde uit, maar zijn te zachte schuiver was een gemakkelijke prooi voor de keeper. Een scherpe voorzet van Koen Hordijk werd ternauwernood door de laatste man van Roodenburg weggekopt, voordat Arnold Bos kon inkoppen. Roodenburg kreeg enkele vrije trappen op twintig meter recht voor het doel van Koen Herlaar te nemen, maar slechts een enkele keer moest hij handelend optreden.

De tweede helft werd een ander verhaal. MVV kwam nu in ieder geval beter uit de kleedkamer dan een week eerder, maar werd wel door Roodenburg in de verdediging gedrongen. Voorin kon MVV 27 geen vuist maken en hield men de bal niet lang in bezit. Hoewel de thuisploeg aandrong en het er voor het doel van de Maaslanders soms gevaarlijk uitzag, kwamen daar niet veel grote kansen uit. Dat Roodenburg enigszins geïrriteerd raakte door haar onmacht de score gelijk te trekken, toonde een invaller die bij een uitval van MVV-middenvelder Fred van Maaswaal van achteren aantikte en van de rustige, prima leidende scheidsrechter direct mocht gaan douchen. Ook tegen tien man moest MVV 27 echter alle zeilen bijzetten, want met deze tussenstand was de overwinning absoluut nog geen zekerheid. Bij zijn eerste balcontact stuitte invaller Remy de Jong (zief foto) nog op de Leidse keeper, maar met nog enkele minuten te spelen ging zijn tweede doelpoging wel raak. De Jong kreeg de bal van links aangespeeld door Milano van Naarden en joeg deze fraai van 35 meter afstand over de doelman van Roodenburg in het net (0-2). Een grote opluchting voor het team dat de tweede helft nauwelijks onder de Leidse druk kon wegkomen. Zaterdag speelt MVV ’27 thuis tegen DSVP. Een duel tussen twee middenmoters met beide vier punten uit drie duels. Aanvang is 14.30 uur.