donderdag 29 september 2011

MVV '27 in slotfase onderuit tegen DSVP: 0-1

25 september 2011 | MVV '27 is er niet in geslaagd zijn tweede zege op rij te boeken. Op de knappe 0-2-zege bij Roodenburg volgde gisteren een teleurstellende 0-1-nederlaag tegen DSVP. In het eerste kwartier van de wedstrijd had de ploeg van Pim van der Hoorn wel het meeste balbezit, maar de Maaslanders zag het amper kans om veel gevaar voor het doel van DSVP-doelman Björn Bènard te stichten. Bij een hoekschop verscheen Roel Nooteboom weliswaar dreigend voor de DSVP-goal, maar hij zag geen kans de bal binnen te koppen. Johnny Verhoef van DSVP raakte even later met een afstandsschot de paal. Vanaf dat moment kreeg MVV het lastiger. Sebastiaan Vogelezang hielp DSVP een handje door de bal met een fraaie boog richting eigen doel te schieten. Met een geweldige safe hield keeper Koen Herlaar de bal uit zijn doel. De indirecte vrije trap wegens een (overigens onopzettelijke) terugspeelbal liep voor MVV óók met een sisser af.

Kort daarna schoot Fred van Maaswaal een vrije trap vanaf de rechterkant in het DSVP-doel. Keeper Bèrnard hoefde echter niet handelend op te treden, omdat scheidsrechter Aktar de treffer annuleerde wegens hinderlijk buitenspel van een MVV ’27-aanvaller.

In de tweede helft bakte de thuisploeg er niet veel meer van. MVV slaagde er niet meer in om voor enig doelgevaar te zorgen en dat brak de ploeg in de laatste minuut van de officiële speeltijd op. Leon Braat sloeg namens DSVP genadeloos toe: 0-1. De nederlaag betekent dat MVV '27 met vier punten uit vier wedstrijden zichzelf nu terugvindt op de negende plek van de rangslijst. Gelukkig waren de overige uitslagen ons gunstig gezind. Het gat met de top van de afdeling blijft daardoor slechts drie à vier punten, al dient gezegd dat dit inmiddels wel op groot aantal ploegen is. Zaterdag gaat MVV '27 op bezoek bij hekkensluiter RAS.