vrijdag 11 maart 2011

MVV '27 nipt onderuit bij Leonidas

Ondanks een vroege voorsprong is MVV ’27 er in Rotterdam-Schiebroek niet in geslaagd te winnen van RKSV Leonidas, de ploeg met de minste verliespunten in de 2e Klasse D. Tegen de huidige nummer vier op de ranglijst opende MVV ’27 na een rommelige openingsfase de score. Een indraaiende vrije trap van Bram Jansen werd in de twaalfde minuut door niemand geraakt en viel in de verre hoek binnen: 0-1. Het doelpunt viel in een fase waarin MVV zoekende was naar een passende strijdwijze tegen het spel van deRotterdammers. Op het bijzonder moeizaam bespeelbare veld kwamen beide ploegen spaarzaam tot goed voetbal en grote kansen.  De 1-1, die na 25 minuten spelen op het scorebord werd gezet, typeerde het moeizame voetbal. Uit een voorzet van de linkerflank kon de bal niet gecontroleerd worden, waarna een Leonidas-aanvaller de gelijkmaker binnen kon schuiven. Omdat voornamelijk Leonidas enkele kansen niet wist te verzilveren, was de ruststand 1-1. In de tweede helft legde de thuisploeg de meeste scherpte op de mat. Koen Herlaar kon met enkele reddingen zijn doel schoon houden. Stanley Klop  assisteerde zijn doelman daarbij eenmaal risicovol door de bal voor een inlopende Leonidas-spits op zijn eigen deklat te koppen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal moest MVV’27 toch een tweede tegentreffer incasseren. De goed leidende scheidsrechter zag in een van weerskanten stevig luchtduel een overtreding op de Leonidas-spits. De daaropvolgende vrije trap werd kiezelhard achter doelman Herlaar geschoten. In de slotfase kwam MVV ’27 niet verder dan enkele gevaarlijke standaardsituaties, zodat de 2-1 stand niet meer van het scorebord verdween. Door dit resultaat kon de ploeg van trainer Pim van den Hoorn geen vervolg geven aan de recente positieve resultaten. De Maaslanders blijven hierdoor nog in de gevarenzone van de 2e Klasse D verkeren.