zondag 13 maart 2011

MVV ’27 verliest zespuntenduel van Excelsior Pernis

fotoXP

MVV ’27 heeft zaterdag slechte zaken gedaan in Pernis. Directe concurrent Excelsior versloeg de Maaslanders met 2-0. Doordat ook concurrent Gouda zaterdag drie punten veroverde, ziet MVV ’27 de afstand naar een veilige plaats oplopen. De ploeg van trainer Pim van der Hoorn opende vanaf het eerste fluitsignaal direct de jacht op drie punten. Na vier minuten was aanvaller Wessel Hoogwerf dicht bij de openingstreffer. Zijn knappe volley werd echter kundig gekeerd door de Excelsior-sluitpost. Een minuut later was Steve Olsthoorn nog dichter bij de openingsgoal. Zijn inzet belandde buiten bereik van de keeper op de binnenkant van de paal. Nadat de thuisploeg was bekomen van de schrik, raakte de wedstrijd meer in balans. Ruim een kwartier voor rust kreeg MVV ’27 een hard lesje in effectiviteit. Excelsior Pernis zette zijn eerst kans, na matige organisatie in de Maaslandse defensie, om in de 1-0. Een minuut na deze treffer zagen de Maaslanders veel van hun hoop op een goed resultaat vervliegen. Een eenvoudige voorzet vanaf de linkerflank werd bij de eerste paal vakkundig tot doelpunt gepromoveerd. De 2-0 ruststand was voor trainer Van der Hoorn aanleiding zijn team om te zetten. Met Silvio Vermeer voor Wouter Jansen en Roel Nooteboom als extra spits zette MVV ’27 alles op alles om een tegentreffer te forceren. Tot grote Maaslandse kansen leidde dit niet. Excelsior was bij enkele gevaarlijke tegenstoten gevaarlijk, maar kwam evenmin meer tot scoren. Excelsior Pernis neemt door de zege afstand van de degradatiezone, waar MVV ’27 door onder meer de overwinning van Gouda juist steviger in verzeild raakt.