zaterdag 26 maart 2011

MVV ’27 pakt broodnodige punten tegen VVOR: 3-1

MVV27VVOR_023-vi (1)

20 maart 2011 | MVV ’27 lijkt zich op tijd bewust te worden van de noodzaak voor het pakken van punten. Zaterdag won de ploeg van Pim van der Hoorn verdiend met 3-1 van VVOR. Op het drukbezochte Sportpark De Commandeur kwam de thuisploeg na 12 minuten op een 1-0-voorsprong via Wouter Jansen. De aanvaller verlengde een teruggelegde kopbal van de bij een corner naar voren gekomen Roel Nooteboom succesvol: 1-0. Rond de 35e minuut vergrootte diezelfde Jansen de marge naar twee. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied kon niet klem gepakt worden door de VVOR-goalie. Jansen was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. 2-0 was meteen ook de ruststand. Dat had MVV ’27 mede ook te danken aan een sterk keepende Koen Herlaar, die zijn hoge niveau al jarenlang weet vast te houden. Na de thee kwam de thuisploeg een kwartier voor tijd op 3-0 via Dion Dickhoff. Weer was Wouter Jansen betrokken bij de goal. Hij joeg de tegenstander goed op, wat balbezit opleverde. De bal kwam terecht bij Wessel Hoogwerf, die breed legde op Dickhoff. Hij kon de bal eenvoudig in de lege goal schuiven. Dat VVOR nog de 3-1 maakte, was alleen belangrijk voor de statistieken. ,,We hebben hard gewerkt, maar het voetbal was van beide kanten niet groots,” aldus een opgeluchte Van der Hoorn. Door de verrassende zege van NBSV op Leonidas, zag MVV de Nieuw-Beijerlanders in het spoor blijven. ,,Dat is jammer, maar als we hadden verloren had het helemaal vervelend geweest. Nu blijft het gat en kruipen we naar VVOR. Nog acht wedstrijden te gaan, er is nog van alles mogelijk.”