zaterdag 26 maart 2011

Dames MVV ’27 blijven goede zaken doen

22 maart 2011 | Maandagavond mochten de dames van MVV ’27 thuis aantreden voor een competitieduel tegen SVC ’08. Samen met Honselersdijk en HPSV zijn de dames verwikkeld in een enorm spannende titelstrijd waarin alle drie de teams één wedstrijd hebben verloren. Door de vele uitgestelde wedstrijden na de winterstop lopen de Maaslandse dames achter op het programma, maar desondanks is hun doelsaldo beter dan die van de twee concurrenten. SVC ’08 bungelt onderaan de ranglijst en er werd dus niet verwacht dat zij een bedreiging waren voor de titelstrijd. MVV overheerste op het veld door goede combinaties, waaruit veelvuldig dreigende situaties rond het zestienmetergebied van de tegenstander ontstonden. Een succesvolle afronding bleef echter uit. Door ongelukkig uitverdedigen kwam MVV zelfs 1-0 achter! Overtuigd van de eigen kwaliteiten zetten de Maaslandse dames extra aan, waardoor relatief snel de 1-1 weer op de borden stond door een treffer van Brenda Ham. Voor de rust wist Mariëlle Alsemgeest nog van afstand de 2-1 binnen te schieten, zodat MVV met een voorsprong de rust in kon. De tweede helft was het ook voornamelijk weer eenrichtingsverkeer richting het doel van SVC ’08, met sporadisch een uitbraak van SVC op de helft van MVV. Het was eigenlijk wachten tot er weer een Maaslandse treffer zou vallen en die kwam deze keer na een mooie actie op links van de voet van Daniëlle Spork. Vlak voor tijd was het dan nog Brenda Ham die de eindstand op 4-1 zette. Zo blijven de dames van MVV ’27 op titelkoers.