zaterdag 29 januari 2011

MVV ’27 haalt uit tegen FC Maense: 5-0

MVV271FCMaense1_155-viMVV ’27 is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. Op eigen veld won de ploeg van Pim van der Hoorn met 5-0 van hekkensluiter FC Maense. MVV ’27 begon goed aan het duel en kwam al na tien minuten spelen op 1-0 door een treffer van rechtsbuiten Joey van Oosten. Na 27 minuten verdubbelde de laatste tijd veelvuldig scorende Steven Olsthoorn de marge tot twee. Dat was meteen de ruststand. ,,We mochten onszelf verwijten dat we slechts tweemaal hadden gescoord, maar er waren kansen op meer doelpunten,” was de analyse van vrije verdediger Fred van Maaswaal. In de tweede helft moest FC Maense, gecoacht door de ons niet onbekende Slobodan Dutina na een rode kaart lange tijd met tien man spelen (op afbeelding de overtreding op Joey van Oosten). MVV ’27 profiteerde pas in het laatste kwartier van de numerieke meerderheid. Silvio Vermeer bracht de thuisploeg in de 75e en 77e minuut op 3-0 en 4-0. Het slotakkoord was voor Leon van Kersbergen. Hij bracht de stand acht minuten voor tijd op 5-0. Van Maaswaal: ,,Een goede overwinning voor ons, die het nodige vertrouwen geeft voor de komende weken. Over een periodetitel gaan we het niet hebben, eerst maar eens wegkomen uit de onderste regionen. Daarna kijken we wel weer verder.”