zaterdag 29 januari 2011

Dames doen ook na de winterstop goede zaken

De damesselectie onder leiding van Ton Riemen en Vincent Buijs is overtuigend aan het tweede deel van het seizoen begonnen. Vorige week werd er een ruime overwinning (5-0) behaald op 's Gravenzande, deze week werd het een monsterzege tegen Wilhelmus. In Den Haag werd de tegenstander met 9-0 van de mat gespeeld. In de eerste helft leek het er niet op dat de dames van MVV hun 9-0-overwinning in het thuisduel tegen Wilhelmus konden gaan evenaren. Hoewel binnen tien minuten de voorsprong op de borden stond en de dames overheersten, stond de verdediging en met name de keepster van de Haagse opponent speelde sterk. In de eerste helft kwamen de Maaslandse dames dan ook niet verder dan een 1-0-voorsprong. Toen in de tweede helft weer binnen tien minuten de 2-0 viel, veranderde het wedstrijdbeeld compleet. De Maaslandse dames hadden vleugels gekregen en Wilhelmus liep achter de feiten aan. Goed tikwerk en snelle combinaties lieten de tegenstander kansloos en het ene na het andere prachtige doelpunt volgde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 9-0-zege voor MVV '27 en hebben de dames weer uitstekende zaken gedaan in hun strijd om het kampioenschap.