woensdag 27 oktober 2010

MVV ’27 na strafschoppen onderuit in ijskoud Pernis

26 oktober 2010 | MVV ’27 is er dinsdagavond in een winderig en koud Pernis niet in geslaagd om de derde ronde van het toernooi om de KNVB Beker te bereiken. De ploeg van Pim van der Hoorn ging na strafschoppen onderuit tegen Excelsior Pernis. Tijdens de reguliere speeltijd waren beide ploegen niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel, een resultaat dat ruim drie weken geleden ook al de eindstand was in het onderlinge competitietreffen. Excelsior Pernis kwam na 20 minuten op 1-0. Zo’n tien minuten later bracht Silvio Vermeer na een goed breedtepassje van Steven Olsthoorn zijn ploeg weer op gelijke hoogte: 1-1. Na de thee waren de beste mogelijkheden voor MVV ’27, maar Vermeer, Olsthoorn en Joey van Oosten maakten niet optimaal gebruik van de geboden mogelijkheden. Na 90 koude minuten restte niets anders dan strafschoppen. Beide ploegen hadden maar liefst negen penalty’s nodig om tot een beslissing te komen. Excelsior Pernis benutte ze tegen inval-goalie Danny van der Meij alle negen, MVV’er Joey van Oosten werd de schlemiel van de avond. Hij zag zijn inzet uiteindelijk gestopt, zodat MVV ’27 definitief uit het bekertoernooi werd geknikkerd. Zaterdag speelt MVV ’27 zijn volgende wedstrijd. Het neemt het dan vanaf 14.30 uur thuis op tegen koploper NSVV.