zondag 17 oktober 2010

MVV ’27 krijgt lesje in effectiviteit tegen VVOR

16 oktober 2010 | In de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse VVOR is MVV ’27 er niet in geslaagd het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. In Rotterdam-Oost leden de Maaslanders hun tweede seizoensnederlaag: 3-2.
Zoals vaker dit seizoen opende MVV ’27 de wedstrijd dominant. Met veel balbezit probeerde de uitploeg gaatjes te vinden in de stugge defensie van de gastheren. Enkele keren was de ploeg van trainer Pim van de Hoorn dichtbij de openingstreffer, maar Steve Olsthoorn, Fred van Maaswaal en Dion Dickhoff slaagden er niet in de mogelijkheden te verzilveren. De grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg. Nadat de buitenspelval was ontweken, hadden twee VVOR-aanvallers vrije doortocht op doelman Koen Herlaar. Bij het breed leggen van de bal kon de teruggesnelde Pieter van Rijs met een sliding redding brengen.
De doelpuntloze tussenstand veranderde één minuut na rust. Een indraaiende vrije trap werd door een VVOR-hoofd verlengd tot in de verre hoek: 1-0. Vijf minuten later kregen de Maaslanders een tweede tegentreffer te verwerken. Na een vrije doortocht bereikte de VVOR-rechtsback de achterlijn en vond met zijn voorzet de vrijstaande spits, die de tweede Rotterdamse treffer aantekende. Het daaropvolgende MVV ’27-offensief leidde lange tijd nauwelijks tot grote kansen. Tien minuten voor het eindsignaal bracht Fred van Maaswaal met een intikker de spanning terug in de wedstrijd. Omdat de eerstvolgende tegenaanval van VVOR direct tot de 3-1 leidde, was de spanning slechts van korte duur. Een benutte penalty van wederom Fred van Maaswaal kon daar geen verandering meer in brengen.
Trainer Pim van den Hoorn vond zichzelf getuige van een lesje in effectiviteit. “Ik kan vandaag niet ontevreden zijn over ons veldspel, maar we slagen er wederom niet in om een veldoverwicht uit te drukken in de score. Dat heeft onder meer te maken met een stukje slimheid en meedogenloosheid.  We gaan er hard aan werken om dat te verbeteren.”