zondag 17 oktober 2010

Dames MVV'27 blijven winnen

10 oktober 2010 | Afgelopen zaterdag traden de dames van MVV '27 op eigen bodem aan tegen Schipluiden. Warmgelopen in de nieuwe inloopshirts van Grieks restaurant Milos uit Den Haag (zie foto), waren de dames klaar voor de wedstrijd. Voor de Maaslandse dames was dit de eerste wedstrijd waarin ze niet binnen enkeleminuten al de voorsprong wisten te pakken. Aan de ene kant kwam dit doordat Schipluiden een stugge en fysiek sterke ploeg is, aan de andere kant was er een gebrek aan rust aan de kant van MVV. Uitgespeelde kansen kwamen er aan beide kanten niet echt voor, maar de Maaslandse corners zorgden wel voor onrust in de zestienmeter van Schipluiden. Één minuut voor het eind wist Selinde Zwaard dan alsnog de 1-0 binnen te koppen. De tweede helft wist MVV meer haar stempel op de wedstrijd te drukken, mede doordat zij conditioneel sterker was dan Schipluiden. Tevens werd er zuiverder gespeeld en zo werden er meer kansen gecreërd. Mariëlle Alsemgeest wist twee van deze kansen te verzilveren en zo eindigde de wedstrijd toch nog in een nette 3-0 overwinning en blijven de Maaslandse dames onverslagen bovenaan meedraaienin de competitie.